- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић јачи од Немца и драме – Србин спасио две меч лопте и реализовао четврту!

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
Пратите нас
Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у треће коло Аустралијан опена, након што је у пет сетова и преко три сата борбе победио фаворизованог Немца Јана Ленарда Штруфа – 6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6. Миша је спасио две меч лопте у тај-брејку петог сета, док је реализовао четврту и славио је резултатом 11:9. Наредни противник биће му Томи Пол.
Кецмановић, иначе 60. на АТП ранг-листи, успео је да приреди мини сензацију у Мелбурну и да елиминише 25. играча планете.
У првом сету било је изједначено, играло се гем за гем све до седмог, када је Србин успео да „украде“ сервис ривалу и да дође до предности 4:3.
Тај један брејк испоставиће се као довољан за овајање уводног сета после 33 минута борбе.
У наставку сусрет Штруф се консолидовао и почео је да доминира. Направио је брејк у четвртом гему, повео са 3:1 и рутински је, без већих проблема стигао до изједначења.
После потврде, уследио је још један, укупно дупли брејк за 5:1, а убрзо и 6:1. За само 24 минута био је окончан сет.
Трећи сет био је прича за себе. Рововска битка водила се између Србина и Немца, а потврда колико је било напето и уједначено огледа се у чињеници да нико није испустио сервис гем, те је тајбрејк морао да одлучи победника сета.
Миомир Кецмановић имао је више концентрације и среће, те је успео да реализује другу сет лопту и да поведе са 2:1 у сетовима.
А онда, сценарио који је мало ко очекивао. Пресликан други сет. Поново Јан Ленард Штруф прави два брејка и експресно долази до новог изједначења, и то идентичним резултатом 6:1.
У петом сету, сету одлуке, Кецмановић се у потпуности психолошки вратио. Избацио је из главе оно што се десило у четвртом сету, успео је да дође до брејка за 3:1 и чинило се да је на правом путу да стигне до скалпа и пласмана у треће коло Аустралијан опена.
Али, већ у наредном гему уследио је рибрејк у режији Немца.
Играло се затим гем за гем, а Кецмановић је себе довео у позицију да има две меч лопте на сервис Немца, Ипак, извукао се Штруф и поново се ушло у тајбрејк.
Овога пута, на талону је био не само сет, већ меч, а као победник је изашао сјајни Миомир Кецмановић. Успео је да се избори са две меч лопте, да би на крају реализовао своју четврту за пласман у наредно коло АО - 11:9!
Њему ће наредни противник на првом гренд слему у сезони бити Американац Томи Пол, који је у четири сета елиминисао Британца Џека Дрејпера.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
СПОРТ
Новак о људима, нељудима и – дрвету: „Не могу да кажем које је“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
СПОРТ
Руси позивају Ђоковића на пријатељски меч са Србијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала