- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два руска чуда харају Мелбурном – Сабаленка с нулом „послала кући“ дрску Украјинку

© AP Photo / Alastair GrantМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Рускиња Мира Андрејева, која има само 16 година, наставила је са фантастичним партијама на Аустралијан опену и пласирала се преко Францускиње Дијане Пари у осмину финала – 1:6, 6:1, 7:6. Још импресивнија била је Белорускиња Арина Сабаленка, која је против Лесије Цуренко славила с максималних 6:0, 6:0 у мечу који је трајао свега 55 минута.
Украјинске тенисерке настављају са ружном традицијом да се не рукују пре и после мечева са Белорускињама и Рускиња. Чини се да је такво некоректно понашање додатно мотивисало другу тенисерку света Арину Сабаленку, која је понизила Украјинку, испративши је кући без освојеног гема у мечу 3. кола Аустралијан опена, који није потрајао ни сат времена.
Импресивно је изгледала Сабаленка, већ у другом гему узела је сервис Лесији Цуренко и тако је наставила од почетка до самог краја сусрета.
Наредни ривал Белорускињи биће Американка Аманда Анисимова, која је избацила тенисерку из Шпаније Паолу Бадосу резултатом 7:5, 6:4.
Што се тиче 16-годишњег руског чуда, Мира Андрејева је после преокрета успела да елиминише претњу из Француске. Словила је талентована Рускиња за фаворита у мечу шеснаестине финала, а иако је изгубила убедљиво први сет – 6:1, успела је у наставку да подигне ниво игре и да комплетира преокрет – 6:1, 7:6 (10:5).
Млађа од сестара Андрејев, чека победника дуела Хантер – Крејчкикова.
Али, није Мира Андрејева једино руско чудо у Мелбурну. Ту је и Марија Тимофејева, која је 170. на ВТА листи, а успела је да елиминише у два сета фаворизовану 12. играчицу планете Бразилку Хадад Мају - 7:6, 6:3.
Двадесетогодишња Рускиња ће у свом првом мечу осмине финала на једном гренд слем турниру играти против Украјинке Марте Костјук.
Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
СПОРТ
„Демон“ наставио доминацију – следи спектакл с Русом који је разбио Американца
Никола Ћаћић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
СПОРТ
Србин преко Хрвата до чуда у Мелбурну – Ћаћић и Молчан избацили најбољи дубл света
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
СПОРТ
Ђоковић: Пет-шест тешких ноћи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала