- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби у главним улогама – Лука „поништио“ Лазареву мајсторију /видео/

© AFP 2023 / TIZIANA FABIЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Српски репрезентативци Лазар Самарџић и Лука Јовић водили су главну реч у фантастичном дуелу Удинезеа и Милана у 21. колу Серије А, који је завршен тријумфом росо-нера у 93. минуту голом Окафора – 3:2.
Меч је био прекинут у првом полувремену због расизма, да би после тога ефектно погодио Самарџић, а џокер Јовић је донео изједначење у 83. минуту.
Српски репрезентативац Лазар Самарџић погодио је мрежу Милана у 42. минуту за 1:1, и то неколико минута након што је меч настављен, јер је претходно био прекинут због расизма. Лука Јовић ушао је у угри у 75. минуту уместо Кристијана Пулишића, да би се уписао у стрелце у 83. минуту за 2:2, док је три бода гостима донео Окафор голом у 93. минуту.
Навијачи Удинеза вређали су на расној основи голмана росо-нера Мајка Мењона због чега је главни арбитар прекинуо сусрет у 33. минуту, а играчи Милана предвођени голманом Мењоном отишли су у свлачионицу.
Сусрет је затим настављен, а на делу је виђена мајсторија Лазара Самарџића.
Повукао је једну лопту, залетео се ка двојици чувара и преварио их, да би акцију крунисао ефектним голом левом ногом са 18 метара. Мењом је само погледом испратио лет лопти ка мрежи – 1:1.
Претходно је Лофтус Чик донео предност гостима у 31. минуту. Тотални преокрет донео је Француза Флоријан Тован који је погодио у 63. минуту. Ипак, коначних 2:2, поставио је Лука Јовић.
Пиоли је убацио распуцаног Србина с клупе у 75. минуту, да би се Јовић одужио новим голом у дресу росо-нера у 83. минуту. Левом ногом је сместио лопту у мрежу.
Узбуђењима ту није био крај, коначних 3:2 за госте поставио је Окафор у трећем минуту судијске надокнаде на асистенцију Оливијеа Жируа.
Ајван Тони - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Повратак „коцкара“ за прекид агоније – наставио је тамо где је стао /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала