- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Карлос има рачуницу, али пита се нешто и Миша

© AP Photo / Aaron DosterКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
У мечу осмине финала на Аустралијан опену сусрешће се Миомир Кецмановић и Карлос Алакрас. Српски тенисер наговестио је да ће се борити као Роки, а талентовани Шпанац поручио је после тога да је спреман за „рат“ са Кецмановићем.
Само једном су до сада Миомир Кецмановић и Карлос Алкарас играли један против другог и то 2022. године у Мајамију, али тај меч остао је у сећању обојици тенисера. Алкарас је победио међутим, после преокрета јер је први сет освојио Миомир.
Зна Шпанац да га чега тежак задатак па је о томе отворено причао после пласмана у осмину финала.
„Знам да је Кецмановић имао два меча по пет сетова, то је добро за мене. Сећам се Мајамија, играо је сјајан меч, али и ја сам. Знам да ће бити рат и морам бити спреман за то. Желео бих да буде у три сета, али морам да будем на највећем нивоу ако мислим да одем даље“, рекао је Алкарас.
За разлику од Миомира који је славио после борбе у пет сетова и пуна четири сата игре, Алкарас није морао ни да се озноји јер му је Јунченг Шанг предао при резултату 6:1, 6:1, 1:0.
„Од самог почетка меча сам био сигуран да није био спреман, али сам се фокусирао на себе и на свој план. Да одиграм добар меч. Видело се, једноставно, да није играо на свом нивоу. Волео бих да одиграм меч са њим када буде на оном правом нивоу. Удара добру лоптицу, добар је играч. Њему бих препоручио да не жури, да се опорави и да се врати спреман“, рекао је шпански тенисер.
Иако прошлу сезону није завршио на завидном нивоу верује момак из Мурсије да је у Аустралију стигао у доброј форми.
„Осећам се добро, чини ми се да све боље ударам лоптицу, да се крећем боље. Све је како треба и надам се да ћу наставити да напредујем. Циљ ми је да останем на нивоу читаве сезоне. После Вимблдона сам изгубио неколико мечева које нисам смео. Ово је тенис, све може да се деси. Не фокусирам се на друге ствари, само оне праве. Прошле године сам напредовао, а надам се да ћу у овом делу да останем на правом путу“, закључио је Карлос Алкарас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Новак поручио: „Ко заслужи добија сочан одговор“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Новак у чудном термину уз поруку:„Без вере престајем да постојим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала