- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лавров: Попут нациста и сада Украјинце хватају „помоћу ласа“ и шаљу у борбе ─ да „плате рат“

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
Пратите нас
Мушкарце у Украјини лове „помоћу ласа“ како би их послали на фронт као топовско месо, сличан приступ употреби Украјинаца својевремено су имали нацисти, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Говорећи на састанку са представницима дипломатских мисија акредитованих у Москви о ситуацији око Украјине, министар иностраних послова Русије прочитао је речи рајхкомесара Украјине Ериха Коха из 1942. године о томе како треба поступати са украјинским становништвом.
Према документу, за нацисте је Украјина представљала само „објекат експлоатације“ који мора да „плати рат“, а становништво „као народ другог реда треба да буде коришћено приликом извршавања војних задатака, чак и ако га – становништво – треба ловити помоћу ласа“.

„Да ли вас ово подсећа на нешто? Управо помоћу ласа, фигуративно и дословно, сада лове украјинске мушкарце, без обзира на године, како би их послали на фронт као топовско месо са јединим циљем, који је поменуо још рајхкомесар Ерих Кох. Становништво треба да буде искоришћено као народ другог реда“, упоредио је Лавров приступ кијевског режима и нацистичке Немачке искоришћавању украјинског народа.

Говорећи о томе што су украјинске снаге обориле авион Ил-76 са украјинским заробљеницима у Белгородској области, Лавров је истакао да ће руска страна сама водити истрагу, али да она неће бити затворена за оне желе да сазнају истину о овом инциденту.
Раније је руско Министарство одбране је саопштило да је кијевски режим извршио терористички акт у којем је оборен руски војно-транспортни авион. Авион са украјинским војницима за размену летео је на релацији аеродром Чкаловски-Белгород. Авион су обориле Оружане снаге Украјине из места Липци, Харковска област, уз помоћ противваздушног ракетног система.
Радарска опрема Ваздушно-космичких снага Русије забележила је лансирање две украјинске ракете. У авиону се налазило шест чланова посаде, 65 украјинских војника за размену и три руска војника у њиховој пратњи. Погинули су посада и сви путници авиона.
Погледајте и:
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
РУСИЈА
Лавров: Ништа се не мења ─ некад Наполеон и Хитлер, данас САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала