- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај најдуже саге у историји фудбала – Мбапе напушта Париз

© Tanjug / ZORAN ZESTICКилијан Мбапе
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
Пратите нас
Последњих неколико година, апсолутно сваки прелазни рок – зимски и летњи Килијан Мбапе је био „виђен“ као нови фудбалер Реала, с тим што се то није догодило. Ипак, сада се чини да је ствар решена, јер француски и светски медији брује да је француски суперстар решио да напусти Париз и пресели се у Мадрид.
„Le Parisien“ је први известио, ту је и „ESPN“ да је дошао крај љубави између Пари Сен Жермена и Килијана Мбапеа, који би на крају сезоне требало коначно да задужи краљевски бели дрес.
Какав би то ударни трио био – Мбапе, Белингем и Винисијус јуниор. Налик оном трио-фантастику што су чинили Кристијано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бејл.
Интересантно је да ће „свеци“ остати празних шака и да неће добити ни евро на име обештећења јер је Мбапе пред истеком уговора и има право да изабере нову средину без икаквог обештећења Пари Сен Жермену.
Према информацијама које су се појавиле у бројним медијима, Мбапе ће по свој прилици имати двоструко мања примања у Шпанији у односу на плату у Паризу.
Један од битних елемената који се тичу самог трансфера, односи се на то да Килијан Мбапе добије „зелено светло“ да предводи Француску на Олимпијским играма које ће на лето бити одржане у Паризу.
ПСЖ је већ кренуо у реализацију плана да пронађе адекватног наследника за Килијана, а избор је пао на нападача Милана Рафаела Леаа.
Ипак, за сада нема званичне потврда да је пао договор између Реал Мадрида и Килијана Мбапеа, али је јасно да се нешто конкретно догодило у односу на све претходне године и прелазне рокове, јер бројни медији брује о томе да је читава ствар готова.
Мбапе је у Пари Сен Жермен стигао из Монака 2018. године и од тада је на 288 утакмица постигао чак 241 гол уз 105 асистенција.
Израстао је у лидера „светаца“ и репрезентације Француске, чији је капитен и постигао је 48 погодака на 75 утакмица.
Са „триколорима“ је освојио титулу првака света у Русији, док је у Катару у финалу изгубио од Аргентине. Освојио је и Лигу нација у сезони 2020/21.
Обала Слоноваче - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
СПОРТ
„Слонови“ имају девет живота – „Бафана Бафана“ слави бившег везисту Партизана
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
СПОРТ
И минут му је довољан: Милан слави Луку Јовића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала