- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта се крије иза снажне поруке фудбалера Конга? /фото/

© AP Photo / Sunday AlambaКонго
Конго - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
Полуфиналном сусрет Купа афричких нација између Обале Слованоче и Конга, претходила је снажна порука коју су приликом интонирања химне, репрезентативци Конга и стручни штаб послали јавности због ситуације за истоку њихове државе. Прсти леве руке који алудирају на пиштољ уперен у слепоочиницу и десна рука преко уста.
Многи су били затечени због такве слике и чина, не знајући о чему се заправо ради, да би о свему проговорио селектор Себастијен Десабре.
„Репрезентација је симбол националног поноса и на тај начин смо желели да скренемо поажњу на немиле сцене које се дешавају на истоку ДР Конга. Искрено се надамо да ће томе што пре доћи крај“, изјавио је Десабре.
Ђорђе Петровић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Вила налетела на српски зид – елиминација! /видео/
Репрезентативци Конга су такође носили црну траку око руке, док су левом руком симулирали „пиштољ“ уперен у слепочницу, док је десна рука ишла преко уста.
Тако су желели да укажу на горући проблем и на сукоб војске и паравојне формације М21 који се одвија у источном делу ДР Конго.
И заиста је јака порука послата остатку света, да би после тога уследио полуфинални двобој са домаћином Обалом Слоноваче из које је Конго изашао као поражени тим. „Слонови“ су славили голом Себастијана Алеа и пласирали су се у финале где их у недељу од 21 час очекује Нигерија, која је после пенал лутрије елиминисала Јужну Африку.
Нигерија - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Страшни Стенли стоји на путу „слоновима“ са девет живота – „слава Богу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала