- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија сазнаје ривале – читаоци Спутњика изабрали су „савршену групу“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Драган Стојковић Пикси поздравља навијаче
Селектор Драган Стојковић Пикси поздравља навијаче - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
У Паризу ће вечерас бити одржан жреб за Лигу нација, самим тим ће и Србија сазнати имена ривала у елитној А дивизији. Спутњик је међу својим читаоцима спровео анкету, који су претходних дана гласали и изабрали савршену групу.
Када је у питању ривали из првог шешира у ком се налазе Шпанија, Хрватска, Италија и Холандија, чак 45,7% одсто гласача изабрало је Хрвате као идеалног ривала, други на листи били су Италијани са 34,9 одсто, Холандија 13,8% и нико апсолутно није желео Шпанију, која је добила тек 5,6% одсто гласова.
У другом шеширу у ком се налазе Данска, Португалија, Белгија и Мађарска, дилеме просто није било и није смело да је буде. Идеалан ривал је Мађарска, која је додуше изашла као победник из трке са Србијом у квалификацијама за Европско првенство, и то уписавши две победе. Прво у Београду (2:1), а затим идентичним резултатом у Будимпешти.
Фудбалери Србије  - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
СПОРТ
Србију чека тежак посао – изаберите идеалне ривале
Са 63,9 одсто гласова Мађари су далеко најпожељнији ривал у анкети коју је спровео Спутњик међу својим читаоцима. Данска је на другом месту са 15,2%, следе Португалија са 10,9% и Белгија округло 10 одсто.
На ред је стигао и трећи шешир у ком су Швајцарци, Немци, Пољаци и Французи.
Тек ту није било дилеме, јасно је на прву лопту било да би по мери били Пољаци, за које је гласало чак 47,4 одсто читалаца.
Други су Швајцарци са 37,7 одсто, Французи су апсолутно за избегавање, па зато не чуди што је тек 5,1 одсто читалаца дало глас казненој експедицији предвођеној Килијаном Мбапеом. Када су у питању Немци, 9,8 одсто читалаца хтело је Немачку да види у А дивизији Лиге нација у групи са Србијом.
Читаоци Спутњика су рекли своје, изабрали су „групу по мери“, али остаје да се види ко ће заиста на мегдан Пиксијевим Орловима, што ће бити познато иза 18 часова након свечане церемоније и жреба у Паризу.
Конго - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Шта се крије иза снажне поруке фудбалера Конга? /фото/
Ђорђе Петровић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Вила налетела на српски зид – елиминација! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала