- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Интервју са Путином доспео на насловнице водећих западних медија: „Руски лидер не изгледа изолованo“

© AP Photo / Aleksander KazakovПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
Пратите нас
Интервју руског председника Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону доспео је на насловне стране бројних западних водећих медија, међу којима су амерички „Њујорк тајмс“, „Форбс“, „Волстрит џурнал“, затим британки „Индпендент“, „Гардијан“, француски „Париизијен“ и бројни други.
„Њујорк тајмс“ је приметио да је Путин отвореније него обично говорио о томе како он види крај борбених дејстава у Украјини – постизањем договора са Западом. Такође наводи и да, упркос настојањима западних земаља да искључе Путина из „клуба светских лидера“, он тренутно „не изгледа толико изоловано“.
„Волстрит џурнал“ тврди да је овај интервју омогућио Путину да „ојача свој ауторитет унутар своје земље“ и да покаже грађанима Русије да га Запад „чује“ уочи предстојећих председничких избора у Русији.
Немачки медији су са велико пажњом пренели Путинове речи. Реномиране новине као што су „Билд“, „Шпигл“, „Фокус“, „Велт“ су објавиле излагање руског лидера, а посебну пажњу су посветили томе да у његовом излагању није било ни речи о плановима Москве да нападне Пољску. Такође су пажњу посветили и речима Путина о „некомпетентности немачког руководства“ у вези с тим што Украјина не пропушта гас преко своје територије до немачке док је истовремено Берлин и даље други највећи финансијски спонзор Кијева.
Интервју са путином освануо је и на насловницама британских медија „Индипендент“, „Гардијан“, „Телеграф“, „Фајненшл тајмс“ и „Дејли мејл“, док је „Тајмс“ написао да је Путин био поприлично весео и вероватно је „уживао док је давао интервју“.
Шпанска агенција „ЕФЕ“ је навела да је Путинов интервју текао у „пријатељском тону“, док је француски лист „Паризијен“ истакао да је интервју објављен у време када амерички законодавци одлучују о томе да ли вреди издвајати још више средстава на војне потребе Кијева.
Трансляция интервью президента РФ Владимира Путина американскому журналисту Такеру Карлсону - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
РУСИЈА
Денацификација, Стаљинова Украјина и незаустављиви Маск: Главне поруке Путина Западу
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
РУСИЈА
Помама након интервјуа за Карлсоном: Од водећих медија стигло десетине захтева за сусрет са Путином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала