- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрвати сменили селектора јер је „отписао“ Динамо Загреб

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
Пратите нас
Легендарни хрватски фудбалер Роберт Јарни (да, онај ког је Бата Мирковић на Максимиру ухватио за међуножје 1999. године), добио је отказ на место селектора кадета Хрватске, а разлог је невероватан. Наиме, Јарни је за шпанске медије изјавио да ће Реал Бетис елиминисати Динамо Загреб у нокаут фази Лиге конференције.
Свашта је данас могуће. Живимо у 21. веку, па тако и да селектор добије отказ једногласног одлуком Извршног одбора ХНС само због тога што је рекао да је шпански тим квалитетнији од првака Хрватске.
Легендарни фудбалер разрешен је дужности по кратком и хитном поступку, а „главе су му дошле“ искрене изјаве које је дао за шпанске медије.
Јарни је без устезања поручио да ће његов бивши клуб Реал Бетис без већих потешкоћа избацити Динамо Загреб на старту нокаут фазе, трећег по јачини европског фудбалског такмичења, Лиге конференција.
Његова констатација да је Бетис квалитетнији тим од „модрих“ није се допала челницима ХНС-а, који су га моментално сменили, а све је потврђено саопштењем које преносимо у целости.
„Једногласном одлуком Извршног одбора Хрватског ногометног савеза, Роберт Јарни, разрешен је дужности селектора Хрватске за играче узраста до 17 година, после непримерених изјава у медијима. Извршни одбор ХНС-а подржава право сваког појединца, па тако и сваког фудбалера, укључујући и репрезентативце да навија за који год клуб жели, па и против хрватских клубова у Европи, иако се такво размишљање не сматра пожељним. Међутим, ХНС је врло јасног става да за све хрватске селекторе вреде виши стандарди и да је самим тим непримерено, непожељно и недопустиво да особа на челу једне хрватске репрезентације отворено навија против било којег хрватског клуба у европском такмичењу. Промовисање заједништва унутар хрватске фудбалоске породице је услов без ког се не може успешно водити нека селекција Хрватске. Селектори хрватских селекција имају јасан задатак да промовишу заједништво, сарадњу, поштовање и међусобно поштовање између свих хрватских клубова, па ХНС сматра овакву одлуку једином исправно како би се заштитило јединство хрватске фудбалске породице“, наведено је у саопштењу.
Епилог свега, јесте да је легендарни Роберт Јарни, онај ког је Зоран Бата Мирковић ухватио за међуножје у чувеном мечу одиграном на „Максимиру“ 1999. године, остао без посла, само јер је прогнозирао исход двомеча Бетиса и Динама, који се није допао челницима ХНС-а.
Килијан Мбапе - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
СПОРТ
ПСЖ завршио пола посла – Лацио „нокаутирао“ грогирани Бајерн
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала