- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Борељ: Ситуација у Украјини биће решена за три месеца

© AP Photo / Ng Han GuanШеф европске дипломатије Жозеп Борељ
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
Пратите нас
Ситуација у Украјини биће решена у наредна три месеца, изјавио је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ на Конференцији о безбедности у Минхену.
„Не мислим да људи на највишем политичком нивоу, они који су на прелазном нивоу и јавно мњење разумеју да смо у ситуацији која захтева потпуно другачији приступ. Не просто 'дајте да видимо следећег месеца на савету шефова дипломатије'. Не, за три месеца ће ситуација већ бити решена на бојном пољу“, рекао је Борељ.
Он је, такође, апеловао на флексибилнији и одлучнији приступ украјинском сукобу.
Шеф европске дипломатије је признао да се Европска унија сувише често колебала у питањима испоруке нових типова наоружања Кијеву. Према његовим речима, да је ЕУ деловала одлучније, ситуација на бојном пољу је могла да се развија потпуно другачије.
Борељ је навео да су представницима индустрије потребне наруџбине, али да ће будућност сукоба, како је рекао, одредити беспилотне летелице и вештачка интелигенција.
Европски званичник је раније рекао да је Европска унија потрошила свој залихе наоружања и да нема чаробни штапић за испоручивање Кијеву веће количине муниције.
Парада победе на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2024
СВЕТ
Шпански политичар: Русија ће из рата изаћи као победник, а то ће скупо коштати Украјину, ЕУ и НАТО
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала