- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров у Венецуели: Мадуро очекује важну поруку од Путина

© Sputnik / Asatur Yesayants / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров  - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров допутовао је у посету Венецуели у оквиру радне турнеје по земљама Латинске Америке, која је почела дан раније посетом Куби.
Како је планирано, Лавров ће се у престоници Венецуеле састати са министром спољних послова те земље Иваном Хилом, председником земље Николасом Мадуром и извршном потпредседницом Делси Родригез.
Како је саопштила портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, стране планирају да разговарају о тренутној ситуацији и перспективама развоја стратешког партнерства. Лавров ће на састанку са венецуеланским руководством размотрити кључне теме међународне и регионалне агенде, као и питања координације две земље у УН и на другим мултилатералним платформама.

Како је раније рекао сам председник Венецуеле Николас Мадуро, Лавров ће пренети важну поруку од председника Русије Владимира Путина.

Након тога шеф руске дипломатије путује у Рио де Женеиро, где ће 21. и 22. фебруара учествовати на састанку министара спољних послова Г20.

Мадуро: Венецуела ускоро у БРИКС-у

У међувремену, председник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је да ће његова земља ускоро ући у БРИКС.
„Тенденција стварања новог света и консолидација БРИКС је неповратна“, казао је Мадуро у оквиру његове емисије која се емитује на друштвеним мрежама.
Венецуела је прошле године изразила жељу да постане пуноправна чланица БРИКС. Како је раније саопштено, Мадуро се нада да би то могло да се деси на самиту блока у Русији у октобру 2024. године. Лавров је претходно изјавио да Русија поздравља интересовање Венецуеле за придруживање БРИКС.
Прочитајте још:
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2024
РУСИЈА
Лавров: Западне земље треба да одговарају за кршење Повеље УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала