- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миле одбранио два пенала, Лука извео магију – Италија слави Србе!

© AP Photo / Dave ThompsonМиле Свилар – талентовани српски голман
Миле Свилар – талентовани српски голман - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Лука Јовић, српски фудбалер, постигао је погодак у другом мечу против Рена у борби за осмину финала Лиге Европе. Фудбалери Милана изгубили су резултатом 3:2, али су због исхода са прве утакмице изборили даљи пласман. Осим Луке истакао се и Миле Свилар који је два пута одбранио у пенал серији Роме и Фејнорда и тако одвео свој тиму у осмину финала.
Фудбалери Милана стигли су у Француску са великим самопоуздањем јер су у првој утакмици славили резултатом 3:0. То их је коштало већ у 11. минуту утакмице јер је Бенжамен Бурижо постигао гола за вођство Рена од 1:0.
Пробудило је то Милан, а нарочито Луку Јовића који је у 22. минуту после асистенције Теа Ернандеса затресао мрежу и донео изједначење. Лука је одлично дочекао центаршут саиграча и потом главом постигао гол. Ово је српском репрезентативцу укупно осми погодак за италијански тим ове сезоне.
За српског репрезентативца важно је било да у овом мечу добије шансу да игра јер ће у Серији А морати да паузира. Јовић је суспендован на две утакмице јер је против Монце ударио противничког играча.
Друго полувреме донело је ново узбуђење и наду домаћима јер је Бурижо са беле тачке постигао гол за 2:1, међутим само неколико минута касније изједначио је Леао. Није пуно времена прошло од другог гола за Милан, Рен је поново добио прилику да шутира пенал и то због грешке Јовића који је играо руком. Бурижу је потом постигао и трећи гол.
Иако је Рен славио, укупан резултат је 5:3 за Милан и италијански клуб иде у осмину финала. У осмину финала пласирали су се и фудбалери Бенфике који су такође прошли даље захваљујући првој утакмици против Тулуза у којој су славили 2:1, док је у другој меч завршен без голова.
Велико изненађење догодило се у Азербејџану где је Карабаг са играчем мање голом у 122. минуту избацио Брагу. Португалски клуб победио је после продужетка 3:2, али укупан резултат после два меча био је 6:5 за Карабаг. У осмину финала иде и Фрајбург.
Спектакл су приредили Рома и Фејнорд који су у италијанској престоници играли продужетке. Гименез је рано довео госте у предност, већ у петом минуту, али је Ромин одговор стигао већ у 15. минуту када је Пелегрини затресао мрежу.
У наставку је Рома имала више шанси, али свака је била пропуштена па су тако победника морали да одлучују продужеци.Али, ни у наредних пола сата нико није успео да затресе мрежу.
Пенали су почели сигурном првом серијом, а онда је Лукаку промашио други пенал за Рому. Међутим, ту је био спасилац Миле Свилар! Најпре је одбранио Ханку, а затим Кристантеу!
Тако је са две маестралне одбране српски голман одвео Рому у осмину финала, а у тај део такмичења пласирали су се и Марсеј, Спарта и Спортинг.
Резултати Лиге Европе:
Фрајбург - Ланс 3:2
Карабаг - Брага 2:3
Тулуз - Бенфика 0:0
Рен - Милан 3:2
Рома - Фејнорд 2:1 (пенали)
Марсеј - Шахтјор 3:1
Спарта - Галатасарај 4:1
Спортинг - Јанг Бојс 1:1

Хрвати имају представика у осмини финала европског такмичења

На програму су биле и утакмице Лиге конференција, а у осмину финала воог такмичења пласирао се Динамо из Загреба који је на домаћем терену са Бетисом играо нерешено 1:1, али је претходно у гостима славио 1:0 и тако обезбедио даљи пласман.
После продужетака пласман у осмину финала изборио је и Ајакс победом над Бодоом (2:1).
У осмину финала прошли су и Сен Жилоа, Олимпијакос, Молде и Штурм Грац.
Резултати Лиге конференција:
Бодо - Ајакс 1:2
Динамо - Бетис 1:1
Лудогорец - Сервет 0:1
Ајнтрахт - Сен Жилоа 1:2
Ференцварош - Олимпијакос 0:1
Легија - Молде 0:3
Слован - Штурм 0:1
Александар Павловић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
СПОРТ
Србији недостаје још само један „Шваба“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала