- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аврамовић за Спутњик о скандирању малишана: „Хвала им, то је нешто најлепше“ /видео/

© Фото : ФИБААлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
Пратите нас
Алекса Аврамовић био је „мотор“ Србије у вожњи ка преокрету за убедљиву победу над Финском (77:61) на старту квалификација за Евробаскет 2025. године. Харизматични Чачанин после меча је изашао пред медије, а на питање Спутњика колико му значе овације најмлађих у дупке пуној дворани „Александар Николић“ није крио задовољство.
„Хвала им пуно, увек је посебан осећај и увек је лепо када се тако нешто деси. Увек ћу бити ту за њих. Стварно им хвала, од срца. То је нешто најлепше“, рекао је репортеру Спутњика Алекса Аврамовић.
Захвалио се Аврамовић генерално навијачима, који су у великом броју испунили „Пионир“, што је њему и кошаркашима Србије олакшало посао да „сломе“ отпор незгодних Финаца.
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
СПОРТ
Пешић о Јокићу: „Ако није спреман, боље да не игра – он хоће злато“
„Хвала публици која је дошла у великој броју. Пуна је била хвала, стварно једна велика захвалност свима који су дошли. Пре свега тој деци која су била у великој броју. И, увек је лепо ако смо на неки начин могли да их подстакнемо да дођу у халу и узму нешто позитивно од нас“.
Аврамовић је сусрет завршио као други најефикаснији актер. Убацио је 18 поена, пола коша више од њега имао је капитен Лука Митровић. О мечу са Финцима реккао је следеће.
„Ттакмица ко утакмица, сем тог старта где смо мало спорије кренули, они са доста физике ушли у утакмицу. Ми смо после тога играли добру кошарку После смо их свели на 61 поен. Када смо подигли ниво агресивности у одбрани, лаки кошеви, продори, транзиције, и заслужена победа. Окрећемо се Грузији“, рекао је Алекса, чије је излагање на кратко прекинуо селектор Пешић – добацивањем: „Ајде Алекса, идемо, добро си играо“.
О наредном ривалу Грузији, који је ту иза ћошка јер се меч игра већ у понедељак, Аврамовић је имао само речи хвале.
„Сигуран сам да нас очекује тешка утакмица, очекује нас пуна хала., Изгубили су од Данске. Поготово те такозване екипе које дуго играју заједно, баш таквих се плашимо. Имали смо у прошлсости ситуација где смо губили. Идемо да играмо нашу најбољу кошарку. Хвала пуно и довиђења“, рекао је Алекса, ког је током обраћања новинарима позвао селектор Пешић, добацивши да је добро играо.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
СПОРТ
Богдан двоцифрен у поразу од Дарковог Торонта – Васа „завршио на поду“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
СПОРТ
Јокић трипл-даблом срушио Портланд и стигао Леброна Џејмса – општа туча у Мајамију /видео/
Србија кошарка - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
СПОРТ
Србија се мучила, па разбила Финску на старту квалификација за Евробаскет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала