- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марко са Карабагом прави чуда у Лиги Европе, али Звезду не заборавља: „Београд је моја друга кућа“

© AFP 2023 / GIORGI ARJEVANIDZEМарко Вешовић
Марко Вешовић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
Пратите нас
Фудбалери Карабага направили су сензацију и савадали су Брагу за пласман у осмину финала Лиге Европе, а велики допринос у тој победи имао је Марко Вешовић, црногорски репрезентативац и некадашњи фудбалер Црвене звезде. За боравак у Србији Марка вежу лепе успомене, а за Спутњик открива да није искључено да се једног дана и врати.
Неколико спектакуларних утакмица виђено је у борби за осмину финала Лиге Европе, а једна од најнеизвеснијих одиграла се у Бакуу, где је Карабаг дочекао Брагу. Португалци су у овом двомечу били фаворити, али већ после прве утакмице видело се да Карабаг има квалитет који може да приреди изненађење.
Азербејџански клуб најпре је савладао Брагу на домаћем терену резултатом 4:2, али је потом био на ивици елиминације. Све до 122. минута када је Акхунџаде постигао гол који је Карабаг одвео у осмину финала. Укупан резултат после двомеча био је 6:5.
Иако је ова победа за фудбалски свет изненађење, за играче Карабага није.
„Aтмосфера је била фантастична, ово је историјски резултат. Ми као Карабаг играли смо групну фазу Лиге Европе једне године и Лиге шампиона. Мислим да за многе јесте изненађење, али не и нама јер имао квалитетну екипу. Имамо тренера који је 15 година у клубу, који све држи под контролом, направили смо велики успех“, рекао је Марко Вешовић за Спутњик после великог успеха.
Даљи пласман испратило је 30.000 навијача који ће у осмини финала имати прилику да гледају утакмицу против Бајера из Леверкузена.
„Све је питање среће, хтели смо да избегнемо можда Ливерпул, али нама је битно да смо прошли даље и остварили успех, све остало је додатно награда“, истакао је Вешовић.
Осим бившег играча Звезде у тиму Карабага игра и Марко Јанковић, бивши фудбалер Партизана.
„Ја и Марко смо заједно у клубу две године, правимо велике ствари. Људи цене, поштују и воле нас и на неки начин отварамо врата играчима са Балкана нашим партијама и залагањем. Нормално да нам је лакше кад смо заједно“, додао је репрезентативац Црне Горе.
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
СПОРТ
Како је Немања пробудио чопор „успаваних лавова“
Вешовић је каријеру почео у Будућности, да би 2010. године прешао у Црвену звезду за коју је одиграо 84 утакмице и постигао три гола. Са црвено-белима има освојен Куп и тај период памти као један од лепших у каријери. Играо је још за Торино, Ријеку, као и за Легију из Варшаве пре него што је отишао у Карабаг.
„Волим Београд, живео сам ту док сам играо у Звезди четири године. Био сам тада још увек млад и неискусан, али и данас се увек радо враћам у Београд. То ми је друга кућа после Подгорице, везују ме све најлепше успомене, тако да све најбоље могуће мислим о Београду и Србији“, истакао је Вешовић.
Црногорски репрезентативац игра десног бека, а Звезда ће после одласка Косте Недељковића бити у проблему када је реч о тој позицији. Иако је срећан у Азербејџану не отписује могућност да се једног дана врати у Србију.

„Знам да им треба играч на тој позицији, пратим. Имао сам контакте са клубом, али овде сам стварно задоваљан.Никад не отписујем ништа, никад не знаш шта носи сутра. Имам уговор са Карабагом још годину дана, после тога видећемо шта ће бити. Волим Звезду то је клуб за који сам дао сто одсто себе тако да никада не реци никад“, поручио је Марко Вешовић.

Велика ствар је што је бивши фудбалер Звезде наставио да ниже успехе после тешке повреде коју је задобио током играња за Легију. Био је на врхунцу каријере када је стигла повреда колена, а уместо потписа за још већи клуб Вешовић је морао да се опоравља, што је како је једном приликом истакао била велика и тешка борба, али је из ње изашао као победник.
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
СПОРТ
Фантастичне вести из Андалузије за Србију и Пиксија /видео/
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2024
СПОРТ
Лука иде у Праг – а Миле има шансу да заблиста у Енглеској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала