- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Џикић после пораза од Србије: Нећемо одустати – барем ја нећу

© Фото : АБА лига / СЦ ДербиАлександар Џикић
Александар Џикић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Александар Џикић, српски тренер који као селектор предводи кошаркашку репрезентацију Грузије, после пораза од Србије, другог у квалификацијама за Европско првенство, рекао је да неће одустати од циља и пласмана на завршно такмичење.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
СПОРТ
Србија без грешке – победа и над Џикићевом Грузијом
Србија је у Тбилисију савладала Грузију резултатом 76:63 и стигла до друге победе у квалификационој Г групи. Са друге стране, екипа коју води Александар Џикић налази се у тешкој позицији, будући да је и у првом колу доживела пораз. После изненађења – Грузију је савладала Данска. Србија је на првом месту групе са скором 2-0, док је Грузија једина селекција без победе.
“Желео бих да се захвалим Цинцадзеу који се на овој утакмици опростио од репрезентације. Нисмо му помогли довољно да ова утакмица буде још посебнија. Захвалан сам Савезу и клубовима који су дозволили играчима да дођу на припреме и пруже ми шансу да упознам играче и разумем овај нови тим. Нећу рећи ништа више од тога јер не тражим алибије – то просто није мој стил”, рекао је Александар Џикић после утакмице коју је Србија добила резултатом 76:63.
“Имали смо неке тренутке утакмице где смо играли добро, али и периоде меча у којима су неки играчи исказали озбиљан недостатак концентрације. Озбиљан. То ми се није свидело. Труд је ту, али то није довољно ако желите да победите боље тимове од вас”, казао је српски стручњак.
Грузији на руку иде резултат из друге утакмице у Г групи која се играла у понедељак – Финска је после великог преокрета савладала Данску.
“Налазимо се на скору 0-2 и нећемо одустати. Барем ја нећу одустати. Ситуација је тешка јер нисмо започели квалификације како смо желели.”
Грузија ће шансу да се пласира на Евробаскет тражити у новембарском “прозору” квалификација. Кавкаску селекцију чекају две кључне утакмице са Финском. У међувремену Грузија ће се борити и за место на Олимпијским играма, а ривали у квалификационом турниру за ОИ Грузији су Летонија и Филипини.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
СПОРТ
Јокићеве „Ол-ствари“ и победа Рајаковићевог Торонта /фото, видео/
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
СПОРТ
Пешић: Тимска одбрана и 20 асистенција – мотивација за Олимпијске игре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала