- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор о НАТО војсци у Украјини: Може се тумачити као објава рата Русији

CC BY 2.0 / 7th Army Training Command / НАТО војници
НАТО војници - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Појава интервентних НАТО јединица у Украјини може да се тумачи као укључивање алијансе у директне борбене акције и као објава рата Русији, изјавио је потпредседник Савета федерације Константин Косачов.
„Русија није ‘прогутала’ постепен раст претњи по њену безбедност, већ је предузимала све што је могуће како би западним земљама указала на своје ставове и предложила реалне споразуме о безбедности у Евроатлантику. Они нису хтели да то чују већ су изабрали да ‘кувају жабу на лаганој ватри’. Исто ће се догодити и са појавом интервентних НАТО јединица у Украјини. То се може тумачити не само као учешће НАТО-а у рату (то се одавно догађа), већ као укључивање алијансе у директне борбене акције и као објава рата“, написао је Косачов на друштвеним мрежама.
Руски сенатор је навео, да према логици Макрона, они који негирају могућност слања НАТО војске су раније негирали могућност испоруке тенкова, авиона и ракета великог домета Украјини.
„Та логика није само злобна, већ је и опасна, и препуна катастрофалних сценарија. Међутим, као што видимо, неки западни лидери апсолутно не разумеју. Тактика ‘кувати жабу на лаганој ватри’ уопште не може да ‘навикне’ Русију на идеју да прихвати било шта, само да се то врши постепено. Паметни западни експерти су својевремено знали да постоје ограничења у стрпљењу или 'црвене линије'. Управо се то догодило са ширењем НАТО-а и почетком специјалне војне операције, која је у неком тренутку била неизбежна. У НАТО-у су схватили да ако су балтичке земље ушле у НАТО, онда ће и Украјину као ‘aнтирусију' у Москви мирно примити“, закључио је руски сенатор.
Раније је председник Француске на прес конференцији после састанка посвећеног подршци Украјине изјавио да се не може искључити могућност слања снага у Украјину, мада о томе нема консензуса међу европским лидерима.
Погледајте и:
Француски легионари - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Специјална операција у Украјини
Француска: Војници западних држава ипак могу бити послати у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала