- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Две промоције у једном дану – и дијаметрално супротни избори Србије и Хрватске

© Sputnik / Vladimir VyatkinРукомет
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Управни одбор Рукометног савеза Србије оверио је мандат Борису Ројевићу, чиме су Орлови после авантуре са Шпанцем Тонијем Ђероном, поново поверење указали домаћем стручњаку који седи на клупи Војводине. С друге стране, Хрвати су у истом дану именовали Исланђанина Дагура Сигурдсона, који ће бити први странац у њиховој историји.
Дијаметрално супротни избори у Србији и Хрватској и две промоције у једном дану.
И док је Србија одлучила да се у нове квалификације упусти са домаћим стручњаком Борисом Ројевићем, који води Војводину, Хрвати су посегнули за првим странцем у својој пребогатој историји.
„Каубоји“ су за 29. фебруар заказали седницу на којој ће бити промовисан нови селектор, а избор је пао на странца Дагура Сигурдсона из Исланда.
 Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
СПОРТ
Ђавоља варош на дресу Србије /фото/
Он је пре месец дана раскинуо сарадњу са Јапанцима, а све због тога како би прихватио финансијски слабију понуду, али је јасно да је преузео рукометну велесилу.
Највећи успех Сигурдсон је забележио пре седам година, кадај е предводио Немачку до најсјајнијег одличја на Европском првенству, док је на Олимијским играма узео бронзану медаљу.
Када је у питању Србија, Управни одбор РС Србије потписао је четворогодишњи уговор са перспективним стручњаком, који ће на клупи Орлова наследити Шпанца Тонија Ђерону, после новог бродолома нашег националног тима на Европском првенству.
Ђерона се после четири године разишао са Србијом. Ројевић би требало да дебитује на клупи Србије у двомечу баража за Светско првенство са Шпанијом, а до тог меча остало је нешто више од два месеца.
„Између два кандидата указано је поверење Борису Ројевићу. Три пута је проглашаван за најбољег тренера Србије, после прошлогодишњег освајања Евро купа са Војводином проглашен је и за најуспешнијег на Балкану што га је, између осталог, препоручило као једног од најозбиљнијих кандидата. Две године је био у тиму као асистент Ђерони и упознат је са системом рада, па има јединствену прилику да настави са свим оним што је добро функционисало, али и да својим знањем, енергијом и искуством допринесе бољем раду и резултатима у наредне четири године, јер крећемо у нови олимпијски циклус и циљ су нам Олимпијске игре 2028. године", рекла је Милена Делић, председница Рукометног Саеза Србије.
За директора националног тима именован је легендарни Марко Вујин.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
СПОРТ
Новаков поклон студентима – Тара украла шоу /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала