- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Саша брани руског колегу: „Не можемо да избацимо Андреја – можемо да избацимо судије“

© AP Photo / Alessandra TarantinoАлександар Бублик
Александар Бублик - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
Пратите нас
Дисквалификација Андреја Рубљова, руског тенисера, у мечу против Александра Бублика, казахстанског тенисера руског порекла, подигла је праву буру у белом спорту, а своје виђење дао је и Бублик који је стао у одбрану руског колеге.
Андреј Рубљов био је љут на линијског судију у самој завршници трећег сета против Александра Бублика, а судија који је стајао поред тврдио је да је руски тенисер опсовао његовог колегу па је тако Андреј дисквалификован са турнира.
Чак и сам Бублик апеловао је на супрвизора да се то не чини, али није било говори да казна за Рубљова буде блажа. После меча казахстански тенисер руског порекла јавно је подржао колегу.
„Не верујем да је Рубљов рекао такву глупост, није такав тип особе. Али таква су правила. Судије су само испоштовале процедуру. Штета је што се овако завршило, више бих волео да сам изгубио са 7:6 у трећем сету него да победим на овакав начин“, истакао је Бублик.
Александар Давидович Фокина и Дарија Касаткина претходно су истакли поводом истог случаја да је тенису потребан ВАР, док Бублик верује да се решење крије у томе да се склоне линијске судије.
„На турнирима на којима нема линијских судија, немамо овакве ситуације. То видимо сваке недеље. Човек који три године ради као линијски арбитар одлучује и може да каже шта пожели. Касне одлуке се стално дешавају, нарочито на шљаци. И онда дођемо у овакву ситуацију. Да ли је Андреј крив? Можда. Да ли је судија крив? Можда“, рекао је Бублик.
Истакао је Александар и да судије често знају да погреше.
„Не можемо да избацимо Андреја, не можемо играче да избацујемо. Тенис је за тенисере, ми играмо овај спорт а не обратно. Можемо да избацимо сваког судију. Практично постоји аутоматски систем за суђење и оваква ситуација се никада не би догодила. Оно што се дешава свим играчима, па и мени, то је да судија погреши у важном моменту и тада једноставно изгубиш главу, јер си се борио три сата“, истакао је Бублик бранећи Рубљова.
Потпуно је Бублику јасно због чега је Рубљов изгубио контролу.
„Људи кажу, требало је да се контролише. А да ли су били на његовом месту, у три сата жестокој борби! Бори се да уђе у прва три на свету, да уђе у ново финале, да заради новац, поене, да добије најтежу партију целе недеље… О томе нико не прича“, рекао је Бублик.
Казахстански тенисер славио је при резултату 6:7, 7:6, 6:5, а у финалу ће играти против Уга Амбера који је савладао Данила Медведева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала