- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев довео новог тренера и предао му тајни списак: „Игра као шахиста – прави геније“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2024
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, довео је у свој тим озбиљно појачање. Њему ће уз Жила Сервару тренер бити и Жил Симон, француски тенисер који се недавно пензионисао.
Није година почела најбоље за Данила Медведева. Иако је финале Аустралијан опена велики успех, руски тенисер пропустио је огромну прилику јер је у борби за титулу са Јаником Синером испустио предност од 2:0 у сетовима.
Данила је то финале исцрпело, током меча се и повредио па је тако одустао од турнира у Ротердаму и Дохи због чега је пао на четврто место. Схватио је Рус да нешто мора да промени и одлучио је да у тим дода још једног члана.
Фрнацуски медији тврде да је Медведев склопио уговор са Жилом Симоном, француским тенисером који је недавно завршио каријеру. Наводно ће некадашњи шести рекет света са Данилом путовати најмање десет недеља годишње, а њихов први заједнички турнир требало би да буде Мастерс у Индијан Велсу.
„Он је додатни ресурс нашем тиму. Помоћи ће нам да наставимо да напредујемо, освајамо титуле, учиниће ме бољим играчем. Познајем Жила Симона као веома интелигентног играча, који ми може помоћи у напретку. Посебно се надам да ћу напредовати у оним сегментима који у мојим очима не изгледају најбоље“, рекао је Медведев.
Први тренер Медведева и даље остаје Сервара, док ће Симон имати улогу саветника. Идеја је да бивши тенисер са Данилом поради на тактичком приступу због сличног стила игре.
По доласку у Данилов тим Симон је за „Л'Екип“ говорио о руском тенисеру и открио шта му је Данил дао.
„Данил ми је дао списак од 16 играча против којих не воли да игра и записао сам 16 тактика за суочавање са овим играчима“, рекао је Француз.
Појаснио је потом чувени француски тенисер и које предности Медведев поседује у својој игри.
„Данилове лопте су специјалне. Њихова специјалност је да лете ниско и не одскачу много. Због тога имају другачију ротацију, не као ударци осталих тенисера. Овакве ниске лопте дају време Медведеву да се боље брани јер лете дуго кроз ваздух. Јако је тешко добро одговорити на такав ударац, јер лоптица мора да се удари испод, а то је компликовано јер је ниска. Све то Данилу омогућава да толико игра са основне линије, али он уме и да је убрза. Његови ударци су другачији од осталих тенисера. Због тога он може да игра само онако како. Међутим, он је захваљујући таквој игри био и први на свету. Може да пронађе решење против готово сваког ривала“, објаснио је Симон.
С обзиром на то колико је имао речи хвале делује да ће Симон мало шта имати да исправља код руског тенисера.
„Одличан баланс између напада и одбране је такође његова снага, поготово на тврдим подлогама. Висок је, има добар сервис, може да освоји пуно лаких поена у нападу. С друге стране, одлично се креће, сјајан је са основне линије и то је његова снага у одбрани. Таква комбинација напада и одбране је његова најважнија врлина. Одлично контролише игру из одбране и перфектно прелази у напад користећи једноставне шеме, као што је сервис-форхенд“, истакао је Француз.
Француски тенисер истиче д свог пулена поштује јер је јединствен и јер не допушта да му се било ко меша у тактику.
„Невероватно је интересантан, све разуме. Игра као да је шахиста, унапред зна шта ће се десити. Нико не схвата тактику боље од њега, никоме не дозвољава да се меша, све види боље од других. Требало је времена да људи схвате његов стил јер нису били навикнути на тако нешто. Он не прати логику тениса коју прати 90 одсто тенисера. Прати своју јединствену судбину, зато га поштујем много. Он је прави геније“, поручио је Жил Симон.
Медведев се налази у Дубаију где први меч игра против Александра Шевченка.
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
СПОРТ
Новакова претња за врх више није Алкарас: „Јасно је да ће Синер пре или касније бити први“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала