- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Отац тинејџера осуђеног за масакр у Америци проглашен кривим за убиство из нехата

© AP Photo / Carlos OsorioТинејџер из Мичигена Итан Крамбли осуђен је на доживотну казну затвора јер је починио масакр у школи
Тинејџер из Мичигена Итан Крамбли осуђен је на доживотну казну затвора јер је починио масакр у школи - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Џејмс Крамбли, отац тинејџера Итана Крамблија, који служи доживотну казну затвора због масовног убиства које је починио у школи у близини Детроита, у америчкој држави Мичиген 2021. године, проглашен је кривим за убиство из нехата.
Тиме је и отац тинејџера, након мајке Џенифер Крамбли, осуђен по оптужници у којој се наводи да није оружје држао на осигураном месту и није реаговао на знаке менталних потешкоћа свога сина, објавили су амерички медији.
Итан Крамбли, који је имао 15 година када је 30. новембра 2021. године отворио ватру из полуатоматског пиштоља, убио је четири ученика, а још двоје ранио, као и једног наставника.
Тужиоци су у оптужници истакли да је дечак имао приступ пиштољу калибра девет милиметара који му је отац купио четири дана пре него што је починио убиства.
"Мисли неће да се зауставе. Помозите ми. Мој живот је бескористан", написао пре злочина Итан Крамбли на тесту из математике, уз цртеж пиштоља и рањене особе
Његови родитељи, који су позвани на разговор код школског саветника поводом цртежа и записа, нису га након тога одвели кући из школе.
Школски саветник Шон Хопкинс саветовао је родитеље да у наредна два дана потраже помоћ за дечака јер је сматрао да он има самоубилачке намере.
Итан је рекао саветнику да је је тужан због бакине смрти, као и због тога што је угинуо кућни љубимац, али и због тога што му се одселио пријатељ.
Рекао је да је цртеж скица видео игрице и да не планира да почини насиље.
Према судским записима, ниједан од родитеља званичницима школе није поменуо недавно купљено оружје.
Џејмс и Џенифер Крамбли су први родитељи у САД који су осуђени због оружаног насиља свог детета у школи.
Итан, сада седамнаестогодишњак, служи доживотну робију због убиства, без права на помиловање.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала