- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Александра на корак од главног жреба – Мајами је чека пет година

© Фото : Тениски савез СрбијеАлександра Крунић
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Александра Крунић, српска тенисерка, пласирала се у финале квалификације за мастерс у Мајамију победом над Белорускињом Алијаксандром Саснович резултатом 6:1, 7:6. За главни жреб Александра ће се борити против Бернанде Пере, америчке тенисерке хрватског порекла.
Када Александра Крунић игра онако како зна није важно што је са друге стране мреже далеко боље рангирана противница. Српска тенисерка је тренутно 630. на свету, док је Белорускиња 97. на ВТА листи, али ти бројеви су заиста мање важни јер Српкиња би била далеко боље рангирана да није морала да паузира.
У првом сету била је доминантна, противници није допустила ниједну брејк лопту, док јој је са друге стране одузела два сервис гема.
У другом сету Крунићева је одмах на старту направила брејк, али је овога пута Саснович успела да узврати и стигне до изједначења. Две сет лопте спасила је Александра и успела да се домогне тај-брејка, у ком је била боља.
Српска тенисерка последњи пут у главном жребу Мајамија играла је 2019. године, а да би то успела да понови пола деценије касније мораће да савлада Бернанду Перу, 78. тенисерку света.
Мастерс у Мајамију одржава се од 19. марта. Осим Александре, од српских представника могли би да видимо Миомира Кецмановића, Душана Лајовића и Ласла Ђереа уколико се опоравио од повреде, док је Новак Ђоковић после пораза у трећем колу Индијан Велса одлучио да пропусти Мајами.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СПОРТ
Реприза финала у Индијан Велсу – Данил зна шта треба да ради: „Покушаћу да уђем у главу Алкарасу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала