- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тадић уписао две асистенције – а онда бежао са терена: Навијачи напали фудбалере /видео/

© Tanjug / Јадранка ИлићДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Душан Тадић, капитен репрезентације Србије, уписао је две асистенције у победи Фенербахчеа против Трабзона 3:2. Овом победом Фенер је наставио да јури прво место на табели турске лиге које тренутно заузима Галатасарај. Узбудљива борба нажалост је остала у сенци навијача који су улетели на терен и напали фудбалере Фенербахчеа.
У Фенербахчеу Душан Тадић представља фактор стабилности, а то се показало и током меча са Трабзоном. Да није било два гола из првог полувремена у којима је учествовао српски репрезентативац, његов тим био би у проблему.
Већ у 13. минуту Тадић је пронашао Фреда који је погодио за 1:0, а потом је српски фудбалер још једном асистирао такође Фреду у надокнади првог полувремена.
Ситуација је постала драматична у другом полувремену јер су Барди и Трезге погодили за изједначење. Тачку је ипак у самој завршници односно у 87. минуту успео да стави Батшуаји који је донео победу Фенербахчеу. Тадићу је ово био јубиларни 30. меч у турском првенству, а постигао је осам голова и уписао 11 асистенција.
Међутим, сјајна партија српског фудбалера и његовог тима остали су у сенци навијача Трабзона који су желели да нападну гостујуће фудбалере.
Тадић је са саиграчима прослављао победу, а потом је одједном настала гужва и општи хаос. Фудбалери Фенера морали су да побегну што су брже могли у свлачионицу како би избегли да заврше повређени.
Познато је да између навијача ова два клуба влада велика нетрпељивост, а ово такође није први инцидент. Пре неколико година десило се и да навијачи Трабзора ватреним оружјем гађају аутобус у којем су се налазили фудбалери Фенербахчеа.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СПОРТ
Александра на корак од главног жреба – Мајами је чека пет година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала