- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев без шанси против Алкараса – а Ђоковић наставља да „броји“

© AP Photo / Ryan SunКарлос Алкарас и Данил Медведев
Карлос Алкарас и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, поражен је у финалу Индијан Велса од Карлоса Алкараса који је успео да одбрани трофеј.
Никола Јокић и Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
СПОРТ
Невероватан потез решио епски дуел Јокића и Дончића /видео/
Медведев је имао шансе у првом сету, није их искористио па је Алкарас са 7:6, 6:1 победио за 104 минута игре.
Алкарас је успео да одбрани поене од прошле године, али не и да се приближи Новаку Ђоковићу, првом тенисеру света који је почео да „броји“ још једну недељу на водећем месту АТП листе.
Ђоковић је и даље први, Алкарас је други, Јаник Синер трећи, Данил Медведев четврти, Александар Зверев је прескочио Андреја Рубљова, седми је Холгер Руне, осмо и девето место су заменили Каспер Руд и Хуберт Хуркач, а десети је Алекс де Минор.
Што се тиче финала Индијан Велса, са једне стране нашао се непоклебљиви руски зид који као по аутоматизму може да враћа сваку лоптицу на другу страну терена, а са друге стране „Брзи Гонсалес“, лоптица скочица која ону још мању лоптицу шаље у најудаљеније и најнеугодније углове терена.
Борба оних који су могли да почну годину много боље и борба оних који су то осетили у Индијан Велсу где су као и прошле године стигли до великог финала.
Искуснији Медведев почео је боље, искористио је другу брејк лопту и повео са 2:0. Алкарасу као да је управо претрпљени брејк било то што му је требало да се пробуди и разлети по терену па је тако већ у наредном гему дошао до три брејк лопте, али ниједну није искористио.
Наставио је да вреба, а онда је уследило пети гем у ком му је била довољна само једна брејк лопта. Меч се вратио на почетак.
Од тог момента обојица тенисера били су пажљивији у својим сервис гемовима, а чинило се да се најважнија ситуација догодила када је Медведев спасао брејк лопту у деветом гему у ком су одиграли чак 11 поена.
Изборио је Данил тај-брејк у који није ушао добро јер је Алкарас на старту направио мини-брејк. Међутим, Данил успева да стигне до изједначење и таман када се чинило да следи права драма, сурово талентовани Шпанац осваја наредна два поена и прави први корак ка одбрани титуле.
Желео је руски тенисер ас на почетку другог сета одмах стави до знања Алкарасу да се није предао, али је да друге стране Шпанац био у далеко бољем ритму.
Спасао је Данил две брејк лопте, али није могао и трећу и тог момента као да је пробијен зид.
После лаке потврде брејка, све је ишло глатко за Карлоса који је и другим брејком ставио тачку на меч.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
СПОРТ
Александра на корак од главног жреба – Мајами је чека пет година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала