- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легендарни Ники заплакао у срцу Београда због Новака: „Прихватили смо га као сина“ /видео/

© Sputnik / Страхиња КлисарићНикола Пилић
Никола Пилић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
Пратите нас
Легендарни хрватски стручњак Никола Ники Пилић, који тренутно борави у Београду због документарног филма „Никола Пилић – легенда“ , причао је о величини најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића, и том приликом „сломиле“ су га емоције – заплакао је. Ноле је као 12-годишњи дечак учио тенис на Академији хрватског стручњака.
„Чињеница је да смо моја супруга и ја, Новака примили стварно као специјалну персону, као да је наш син знајући шта се догађа овде у Србији. Извините за емоције које избијају из мене. Новак је као човек и као играч једна специјална персона. Знао сам да ће бити интернационални играч, нисам знао да ће бити светски број један“, рекао је чувени Ники Пилић, чији је ученик био Новак.
Ђоковић је као дете, са 12 година, док је крчио тениски пут, био полазник чувене Академије Николе Пилића, и то 1999. године када је НАТО извршио агресију на Југославију. Харизматични Ники Пилић и те како носи заслуге за све ово што је данас остварио Новак Ђоковић.
„Видите ви које су то емоције када причам о Новаку. Његов квалитет у сваком смислу је био изузетан, и као човек и као играч. Супруга Мија и ја смо то видели. Новак је такав човек, да један тренер који му даје јако пуно, он то осећа и зна да треба да вам покаже захвалност. Извините што сам ја са емоцијама отишао мало даље, али не смета ништа“, рекао је Пилић у „Дому омладине“ у срцу Београда на промоцији филма „Никола Пилић – легенда“.
Новак Ђоковић поздравља волонтере на Београд опену - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
СПОРТ
Новаков „ритерн“ знатижељним Хрватима
Неизбежно питање био је раскид сарадње Гограна Иванишевића и Новака Ђоковића.
„Ја не желим да нешто кажем. Нисам разговарао ни са Новаком ни са Гораном разговарао. Ако су они радили толико година и ако су освојили 11 великих турнира. Ево, 2023. Новак је играо најбољу годину. Освајао је Аустралијан опен, Рим, Париз, финале Вимблдона, освојио УС Опен... Међутим, људи се уморе, претпостављам да је то велики притисак сваке недеље и НОвак се мора припремити и немају увек исто мишљење код неких ствари. Претпостављам да је дошло до умора између НОвака и Горана, али то ја из мог рукава. Понављам, нисам ни са једним, ни са другим разговарао“, рекао је Пилић на конференцији на којој је био репортер Спутњика.
Пилић је за крај дружења са српским новинарима поручио.
„Као тренер сам био поносан што сам добио дијамант који имам прилику да брусим. Са њим сам дошао у Београд пре 20 година, Новак сада има 37. Да сам у 75. години оставио нешто иза себе. Бојкот Вимблдона, из корена смо променили тенис, третирали су нас играче лоше, од тада смо добили поштовање тих људи. Почели су да граде стадионе, ширили, ми смо били плаћени 50 фунти, а Вимблдон је зарађивао 100 милиона фунти. Али, то није важно. Сада на Аустралијан опену имате 1,4 милиона гледалаца. Добио сам могућност да тренирам највећег свих времена, а НОвак је добио тек трећину медијске изложености у односу на оно што је успео. Да пет пута буде изабрана као најбољи спортиса света“, закључио је Пилић.
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
СПОРТ
Све(т) је на страни „грешника“ – пиједестал спреман за седмог величанственог
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала