- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тристан добио један од најтежих задатака у НБА – па звао саиграча из Партизана да тражи помоћ

© Sputnik / Лола ЂорђевићТристан Вукчевић
Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Тристан Вукчевић, доскорашњи кошаркаш Партизана, фантастично се снашао у НБА лиги, што потврђују и бројке које су све боље из утакмице у утакмицу. Колико српски кошаркаш жели да напредује сведочи и изјава после сусрета са Лејкерсима када је открио да је позвао Френка Каминског како би се посаветовао са њим пред тај меч.
Најпре је Тристан Вукчевић одушевио партијом против Милвокија, а затим је одиграо још бољу утакмицу против Лос Анђелес Лејкерса. Осим што је поентерски имао добар учинак, новајлија у Вашингтону желео да је да се покаже и у одбрани.
Имао је изузетно тежак задатак јер је требало да чува Ентонија Дејвиса, а како би то урадио што је боље могуће обратио се свом бившем саиграчи Френку Каминском који добро познаје стил игре звезде Лејкерса.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
Вечити на крилима Самеда и Јована /видео/
„Гледао сам много снимака, звао сам Френка Каминског који ми је био саиграч и питао сам га за неки савет како да чувам Дејвиса. Рекао ми је где да га усмеравам. Генерално га не зовем око тих ствари, играмо на истој позицији и слични смо играчи, а био је у лиги седам-осам година и зато ми је помогао“, рекао је Вукчевић после сусрета са Лејкерсима.
Истина, Дејвис је на крају убацио 35 поена, поред тога је имао 18 скокова и био је најбољи играч на мечу, али Вукчевић није једини који би имао проблема да га заустави због чега му то нико и није превише замерио.
Са друге стране Тристан је свој посао обављао одлично јер је за 20 минута на паркету убацио 15 поена и томе је додао три скока као и једну асистенцију, чиме је надмашио своју партију против Милвокија.
Осим што је од доласка у најјачу кошаркашку лигу на свету показао да је изузетно талентован, Вукчевић је показао да му НБА више лежи од Евролиге где му је рекорд био 13 поена колико је дао против Басконије.
У НБА лиги одиграо је тек шест утакмица и већ је оправдао своје место.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
Шљака мучи српске тенисере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала