- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Сарадња Српске и Мађарске дугорочно усмерена на што више привредних пројеката

© Tanjug / SRNA/BORISLAV ZDRINJAМилорад Додик и Виктор Орбан
Милорад Додик и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је сарадња Српске и Мађарске дугорочно усмерена ка реализацији што више привредних пројеката.
„Посета делегације Мађарске и Економски форум додатно су учврстили наше односе“, објавио је Додик на платформи X (Твитер) у осврту на недавну посету делегације Мађарске, коју је предводио премијер Виктор Орбан.
Додик је подсетио да је уручио Орбану Орден Републике Српске на огрлици - највише признање РС којим је мађарски премијер одликован поводом Дана Републике, 9. јануара.
Председник Српске захвалио је Орбану што је прихватио да прими ово одликовање, које Српска, како је истакао, додељује заиста великим и правим пријатељима.
„Драги Викторе, несумњиво је да је велик твој допринос нашој сарадњи, што је било одлучујуће да ово највише признање доделим теби“, рекао је Додик, пренела је Срна.
Додик је напоменуо да Мађарска и Српска сарађују на свим пољима, али да је оно што је важније, а о чему је током посете причано, јесте да је развијено добро пријатељство између две земље.
Он је истакао да је одликовање Орбану дато чистог срца, са пуно љубави, са жељом да ојача будућност, која ће бити пример сарадње између два народа, држава, пуних разумевања.
„Мислим да су Срби и Мађари народи који треба да буду и јесу упућени да се разумеју и да сарађују на највишем могућем нивоу. Знамо да ћемо у вама увек имати пријатеље, а ви рачунајте да смо овде ваши пријатељи, без икаквог остатка, увек пуни жеље да то пријатељство покажемо“, нагласио је Додик.
У видео-снимку је и инсерт Орбановог обраћања, у којем је истакао да су Срби и Мађари, где год да живе, суседи.
„Јер, суштина није у томе да су наше државе суседне, него да су наши народи суседи“, рекао је Орбан.
Милорад Додик одликовао Виктора Орбана. - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
СРБИЈА
Орбан послао поруке из Бањалуке које ће одјекнути – још само да их чују
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала