Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

СПС почела да прикупља потписе за изборну листу „Београд сутра“

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2024
Пратите нас
Чланови Социјалистичке партије Србије почели су данас да прикупљају потписе подршке за изборну листу "Александар Вучић - Београд сутра" у оквиру које ће изаћи на градске изборе, а председник СПС Ивица Дачић поручио је да је важно да се покажу политичко и државно јединство, као и политичка стабилност.
"Два су основна разлога зашто неко треба да гласа за ову нашу заједничку листу. Прво, државна и национална политика, државни и национални интерес и угроженост државе Србије у овом тренутку. Оно што државно руководство заједно са свима нама, на челу са председником Вучићем и свима нама који у томе учествујемо, јесте да водимо једну чврсту државну и националну политику која се базира на заштити наших интереса и када је реч о Косову, и када је реч о Републици Српској, и када је реч о српском народу у Србији", истакао је Дачић у централи странке.
Како је рекао, Београд је и кључна тачка Србије, седиште и главни град Републике, наших државних органа и државне администрације.
"Сви пројекти који се спроводе у Београду су од виталног значаја. Када погледамо како Београд данас изгледа, огромне су разлике у односу на оно неко претходно време. Развојни пројекат тј. државни и национални интереси и развој Београда су основни циљ постојања једне овакве листе и основни циљ политике која ће се одвијати после ових избора на нивоу Београда", рекао је Дачић.
Дачић је навео и да ће, кад је реч о представницима СПС, на листи "Александар Вучић - Београд сутра" бити 11 кандидата међу којима Никола Никодијевић, Тома Фила и Александар Антић, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала