- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жесток ударац на Јокића: „Он је најгори МВП у последњих 40 година“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2024
Пратите нас
Никола Јокић је фаворит за нову МВП титулу у НБА лиги, а како се приближава моменат да се одабере најбољи играч, тако можемо да очекујемо негативне изјаве о њему, по старом рецепту. Међу првима се јавио бивши кошаркаш Гилберт Аренас.
Некадашњи кошаркаш Вашингтона истакао је да је Јокић најгори МВП НБА лиге у последњих 40 година.
„Јокић је вероватно, статистички гледано, најгори МВП добитник у последњих 40 година. Када причате о најкориснијем играчу, играчи који су добијали ту награду, њихови тимови су први или други у лиги. Када је Мајкл Џордан то добио у моменту када је Чикаго био седми у лиги, имао је просек од 35 поена, 6 скокова и 5 асистенција, уз 3 украдене лопте по мечу. Био је лидер по броју поена и украдених лопти, историјска година и то има смисла. Када је Расел Вестбрук освојио Оклахома је била 10. у лиги, али је он имао трипл-дабл у просеку. Урадио је нешто невероватно, нешто што нико од Оскара Робертсона није успео - рекао је Аренас у подкасту „Најт кеп“.
Ту се није зауставио.
„Када је Јокић 2021. освојио награду, Денвер је био пети укупно гледано, он је имао 26 поена, 8 скокова и 10 асистенција по мечу, шта је историјски по томе? Центар који је умало забележио трипл-дабл у просеку. Замало, значи није успео, него је био близу, дали су му. Друга МВП титула је била када је Денвер био на 10. место у целој лиги, 28 поена, осам скокова и 13 асистенција, шта је историјски по томе?“, закључио је Аренас.
Познајући ситуацију, можемо изјаве сличне овој очекивати и у наредним данима и седмицама.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
Надал је поново одустао: „Немате појма колико ми је тешко!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала