- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин о „Искандерима“ и „Панцирима“: То су моћни системи

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаСистем "Искандер" у акцији у Украјини
Систем Искандер у акцији у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је 15. годишњицу холдингу „Високо прецизни системи“, произвођачу система „Искандер-М“ и „Панцир“, истакавши да њихови ракетни системи и борбена возила достојанствено помажу да се изврше задаци током специјалне операције.

„Важно је то што садашњи колектив холдинга пажљиво чува и развија изузетне традиције својих претходника, активно уводи најновије технологије и напредна решења. Савремени, моћни ракетни системи, борбена возила пешадије и десанта, које сте направили, помажу нашим херојима да достојанствено извршавају постављене задатке током специјалне војне операције“, наводи се у честитки Путина, преноси Кремљ.

Председник је истакао да колектив и ветерани холдинга могу да се поносе историјом предузећа, која су део холдинга „Високо прецизни системи“, и генерацијама талентованих радника који су дали допринос јачању индустријског и одбрамбеног потенцијала Русије.
Путин је подсетио да су током Другог светског рата радници предузећа успели брзо да покрену производњу широког спектра опреме и делова за војну технику и тенкове Т-34.
Систем Искандер у акцији у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2023
РУСИЈА
Руска војна индустрија ради 24 часа: Производња повећана и десет пута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала