- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Наставак мрачне праксе из Римског царства: Хоће ли убице са реке Рио Гранде прећи на Дњепар

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Украјине и земаља НАТО-а
Војне вежбе Украјине и земаља НАТО-а  - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Ангажовање припадника нарко-картела за ратовање у Украјини уопште није изненађење јер је очигледно да је Американцима „пресушио“ извор плаћеника са ратним искуством који на лакши начин хоће да дођу до „зелене карте“, сматра политиколог Александар Павић.
Америчке приватне војне компаније почеле су да врбују чланове мексичких и колумбијских нарко-картела који издржавају затворске казне за учешће у украјинском сукобу, саопштила је Спољнообавештајна служба Русије. У саопштењу се наводи да САД овог лета планирају да пошаљу у Украјину прву партију од стотину чланова латиноамеричких нарко-картела.

У ситуацији „дај шта даш“ Американци ангажују убице нарко-картела

Регрутовање најгорих убица је стара западна традиција још од Рима кад су такозване варваре укључивали у своју војску, а како је напредовала декаденција Западног римског царства тако је било све више плаћеника или странаца у њиховим редовима, а све мање домаћих војника, каже Павић за Спутњик.
„И ово је сигурно само још један знак декаденције у Америци зато што они не могу да инспиришу сопствени народ да ратује против Руса, јер би онда морали да објасне зашто ратују против Руса, зашто су им Руси непријатељи и зашто им је Украјина важна. И не само они, него и сви њихови вазали, НАТО сателити, поготово ови главни – Французи, Енглези и Пољаци. И они су исто ангажовали плаћенике странце који су преко њих долазили на украјинско ратиште“.
Према Павићу, ангажовање ухапшених „војника“ нарко-картела је очекивано зато што Американци неће да признају пораз и не одустају од својих сулудих намера а сад су се нашли у ситуацији „дај шта даш“.

„Пребијање дугова“ – блиска сарадња ЦИА и нарко-картела

Тако да остаје само питање како ће се Американци нагодити са нарко-картелима и шта ће морати да им дају за узврат, да би неке од тих „војника“ нарко-картела ангажовали у правом рату, истиче Павић.
„Пошто ЦИА и нарко-картели ионако блиско сарађују а црни фондови ЦИА јесу нарко фондови, они то могу да 'пребију' на разне начине широм света, да кажемо, асиметрично да 'пребију'. Они су у истом послу и само је питање нагодбе где ће неко неком да учини услугу, да прода или купи дрогу по већој цени, коме ће неко да уступи одређени део тржишта. Мислим да се само о томе ради. Ми то никад нећемо сазнати јавно, али можемо да спекулишемо на прилично информисан начин, тако да је то нагодба да не кажемо међу пријатељима, него међу пословним партнерима“, закључио је Павић.

„Војници“ нарко-картела неупотребљиви у Украјини

С друге стране, спољнополитички уредник америчког часописа „Хрониклс“ др Срђа Трифковић каже да је тешко замислити да ће доћи до ангажовања убица и нарко-дилера из мексичких и колумбијских картела за учешће у рату у Украјини.
По њему, они су неупотребљиви у било каквим устројеним и организованим оружаним снагама, јер је реч о ликовима који дугују потпуну лојалност својим босовима и без њиховог налога не би смели да се усуде да са грингосима преговарају о уговорима који би им обезбедили амнестију после војне службе.
„Чак и ако би Американци били спремни да плате одређену цену нарко-босовима да би неколико стотина затвореника из америчких затвора пребацили у Украјину, скоро сам сигуран да чак и међу америчким професионалцима у оружаним снагама има гласова разума који ће упозорити да је заправо реч о људском материјалу који је апсолутно неупотребљив. Односно, кад би се нашли на фронту, па приде још наоружани аутоматским оружјем са више стотина комада муниције, пре би гледали како да у позадини нешто опљачкају или да силују неку женуу, него што би били заинтересовани да ризикују главу јуришајући на Русе.“
Они су савршено употребљиви да неког ликвидирају или да на неком немаркираном прелазу пребаце врећице кокаина и хероина преко Рио Гранде, али не и за рат у Украјини и зато сам скоро сигуран да на крају баладе од тога неће бити ништа, закључио је Трифковић.
Погледајте и:
Национално гробље Арлингтон у близини Вашингтона - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Специјална операција у Украјини
Гробља у САД преплављена хумкама америчких плаћеника који су погинули у Украјини /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала