- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Експлозија у војној бази у Ираку, Америка и Израел тврде да не стоје иза напада /видео/

Експлозија - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2024
Пратите нас
Једна особа је погинула, а осам је рањено у експлозији која је потресла војну базу јужно од главног града Ирака, Багдада, коју користе ирачке Народне мобилизационе снаге (ПМФ), изјавио је званичник ирачког Министарства унутрашњих послова. Војска САД и Израел саопштили да не стоје иза експлозије у војној бази
Војни извор је рекао да су у нападу који се догодио касно у петак рањена три ирачка војна лица, преносе медији Два безбедносна извора рекла су за медије да је експлозија последица ваздушног напада за који се не зна ко га је извео.
Према тим изворима, напад је био усмерен на штаб ПМФ-а у војној бази Калсо у близини града Искандарије, око 50 километара јужно од Багдада.

Војска САД и Израел саопштили да не стоје иза експлозије у војној бази

Војска САД и Израел саопштили су да не стоје иза напада на војну базу јужно од главног града Ирака, Багдада, коју користе ирачке Народне мобилизационе снаге (ПМФ).
"САД нису извеле ваздушне ударе у Ираку", објавила је америчка Централна команда додајући да извештаји да су америчке снаге извеле тај напад "нису тачни". Израелски званичник рекао је за америчке медије да Израел није умешан у експлозије у Ираку које су се догодиле у петак увече.
Међународне коалиционе снаге у Ираку, које предводе САД, такође су саопштиле да нису извеле никакве нападе у Ираку.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала