- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И Шпанија има своје проблеме – нема гол технологију: „Врхунац бесмисла“ /видео/

© AP Photo / Manu FernandezБарселона
Барселона - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Фантастични 257. „Ел класико“ у ком је Реал на „Сантијаго Бернабеу“ славио касним голом Џуда Белингема резултатом 3:2, остао је у сенди догађаја из првог полувремена, када судија Цезар Сото није показао на центар после ударца Јамала, када је, чини се, лопта прешла гол-линију, а судија Барси доделио само корнер!?
Веровали или не, тек у Шпанији нема гол технологије, исте она која већ годинама постоји у Премијер лиги Енглеске, када судији чим лопта пређе гол-линију аутоматски сат на руци завибрира, а он без трунке размишљања каже да је гол и покаже на центар!
Тога у Ла Лиги или Примери, како вам драже, нема!
И због тога је Ћави, тренер каталонског дива који после пораза у „Ел Класику“ заостаје огромних 11 бодова у односу на највећег ривала, шест кола пре краја, осуо дрвље и камење на рачун главног судије.
„Нећу да ћутим, сви су видели. Нека ме казне. То је моје мишљење и моје виђење, мој поглед на ствари. Врло сам љут и разочаран јер. ако хоћемо да причамо о томе да је шпанска лига најбоља на свету, али нема гол технологију. Сви су видели да је лопта прешла гол-линију. Од Хетафеа, на почетку сезоне, причам и упозоравам да ми се не свиђа оно што видим. Данас је била кулминација бесмислених ствари. Уколико хоћемо најбољу лигу на планети, морамо да уведемо гол-технологију. Истакао сам пред утакмицу да бих волео да судија буде 'невидљив' и да све протекне у реду. Ништа од тога, нажалост, није се догодило“, истакао је кормилар Барселоне.
Спорна ситуација о којој бруји и тек ће брујати фудбалски свет, одиграла се у 28. минуту при резултату 1:1. Барселона је рано повела, већ у шестом минуту, преко Кристенсена после велике грешке Луњина, да би у 18. резултат поравнао из пенала Винисијус Жуниор.
Ивица Зубац  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
СПОРТ
Даласових осам за заборав и Хрват као „икс фактор“ у Холивуду
А, онда је ВАР одлучио да у 28. минуту додели Барселони корнер, а не да сигнализира судији главном судији да је гол. Процена из ВАР собе јесте да лопта није прошла целим обимом линију, што бројни видео клипови који круже друштвеним мрежама и интернетом, демантују.
Ипак, оно што је најважније јесте да је главни судија Цезар Сото после у спорне ситуације доделио Барселони само корнер.
До краја сусрета Каталонци су успели по други пут да шокирају крцати „Сантијаго Бернабеу“, на ком је један од специјалних гостију био Новак Ђоковић. Били су ту још и Том Брејди, Карлос Алкарас и друге познате личности из света спорта и филма.
Други погодак за Барселону постигао је Фермин Лопез, али је Лукас Васкез само четири минута касније у 73. поново вратио резултатски егал – 2:2.
Коначних 3:2 поставио је фантастични Енглез Џуд Белингем у првом од четири минута судијске надокнаде. Енглез је постао уз Кристијана Роналда први фудбалер који је 21. веку постигао барем по гол у прва два Ел Класика.
До краја шпанског шампионата остало је још шест кола, Реал Мадрид је лидер и има 81 бод, док другопласирана Барселона има чак 11 мање.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Реал Мадрида Барселона - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
СПОРТ
Новак гледао спектакуларни „Ел Класико“: Барселона повела два пута – али Реал има свог хероја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала