- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бугарски експерт: Украјинци су топовско месо – потези Кијева откривају право стање на фронту

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаРуски војници у зони специјалне војне операције у Украјини
Руски војници у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
По начину на који се украјинске власти опходе према мушкарцима, може се закључити шта се дешава са Украјинцима на фронту, изјавила је бугарска историчарка, експерт у области међународних односа Нина Дјулгерова.

„Многи украјински војници на фронту су топовско месо, јер украјински генерали показују да нису ни за шта у оперативно-тактичком смислу. Још један моменат који осликава оно што се догађа у Украјини – појавиле су се информације да украјински конзулати неко време неће пружати услуге мушкарцима старости од 18 до 60 година. Идеја је следећа: враћајте се кући и идите на фронт“, изјавила је Дјулгерова за телевизију „Алфа“.

Како је оценила, намерно извртање информација поводом тих догађаја наводи неке да поверују да Украјина наводно побеђује.
„Када слушамо политичку реторику, можемо да видимо страшну некомпетентност, намерно извртање информација и формулације које ће вас, ако нисте упознати са ситуацијом на украјинском фронту, натерати да кажете: 'Ура, Украјина побеђује! Ми, колективни Запад и САД завршићемо са Русијом!'“, закључила је експерт.
Претходно је Украјина укинула конзуларне услуге за војно способне мушке држављане Украјине који живе у иностранству, осим за оне за које постоји потреба да се врате у Украјину. Министарство спољних послова Украјине није коментарисало меру, која како изгледа, има за циљ повец́ање броја регрута за рат против Русије, преноси Ројтерс.
Погледајте још:
Украјински војници у Запорошкој области - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Специјална операција у Украјини
Бивши шеф ЦИА: Украјина више нема војника за фронт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала