- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трећу тенисерку света Хрвати гађали и назвали „мајмуницом“: „Ту ноћ сам плакала“

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZOКоко Гоф
Коко Гоф - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Коко Гоф, трећа тенисерка света, открила је да је са само 12 година доживела изузетно непријатну ситуацију на турниру у Француској када су је навијачи из Хрватске вређали и гађали кором од поморанџе.
Са само 20 година Коко Гоф већ има седам титула и то једну са Гренд слема односно УС Опена. О њеном таленту говорило се још док је била девојчица, а иако је и даље изузетно млада већ пише историју белог спорта.
Пут до успеха није јој био лак, а током јуниорске каријере сусретала се и са непријатним ситуацијама од којих једну посебно памти.

„Са 12 година сам била на турниру у Француској. Тамо је на трибинама била и група хрватских навијача који су на мене бацали кору поморанџе и називали ме мајмуницом. Ту ноћ сам плакала, али сам следећи дан прешла преко тога. Вероватно нису одрасли око људи који се разликују од њих. Не љутим се због тога, то искуство није утицало на мене“, рекла је млада Американка.

Није ништа могло да поремети талентовану Коко која је са 15 година очарала свет када је победила чувену Венус Вилијамс у четвртом колу Вимблдона. Годину дана раније освојила је престижни „Орнаџ Боул“ да би убрзо почела да се такмичи у сениорском тенису.
Мислим да сам зрелија од деце око мене, нико не зна шта је са његовим животом када има 15 година. Али ја сам углавном знала шта желим“, испричала је америчка тенисерка.
Тренутно јој је највећа жеља да освоји златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу.
„Прођу ме жмарци када помислим на то да ћу представљати своју земљу. Толико желим да освојим злато!“, поручила је поносно Коко Гоф.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
СПОРТ
Рубљов победио после скоро два месеца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала