- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Епилог инцидената у Лесковцу – суспензија и казна за Звезду /видео/

© Sputnik / Валерий МельниковРукометна лопта
Рукометна лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
Пратите нас
Спортски директор РК Црвена звезда Огњен Кајганић суспендован је на годину дана, а клуб је новчано кажњен због одласка играча са терена у Лесковцу, током дуела са Дубочицом.
Утакмица Дубочице и Звезде је привукла велику пажњу у претходном периоду због сукоба играча, али и званичних лица.
Меч је прекинут у 45. минуту одлуком Звезде да напусти терен због чега је изречена казна од 350.000 динара, а уз Кајганића суспендован је и тренер Недељко Матић – на 15 дана.
Кажњен су и искусни рукометаши Звезде, Милош Бујишић и Душан Андрејевић са једним мечом паузе, а то су већ одрадили у петак увече у Шумицама, када је клуб из Љутице Богдана, без двојице кључних играча, поражен од Радничког из Крагујевца – 29:30.
Звезда има право на жалбу у року од осам дана. Утакмица није још регистрована, али ће сигурно Дубочици да буду уписана два бода, односно 10:0 за Лесковчане, а видећемо да ли црвено-белима следи одузимање бодова.
Подсетимо, код резултата 25:22 за Дубоичицу, после оштрог фаула над пивотменом Звезде Андрејевићем, дошло је до кошкања на терену, али и на клупи. Хаос су допринели и спорне одлуке судијског пара Мошорински-Панџић. Гости су уши у вербални рат са гледаоцима. Било је свега, а на крају је Кајганић одлучио да пошаље играче у свлачионицу и меч није настављен.
“Ово је морало једном да се догоди, да пукне, да се каже доста оваквом понашању судијске организације. Ми више нећемо да трпимо вређање нашег тренера, надмено и безобразно понашање судија током утакмице. Професионалци смо, живимо од овога. Делегата смо у више наврата упозорили да ако судијски пар настави са оваквим суђењем, нећемо остати до краја на терену”, рекао је Кајганић после утакмице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала