- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данил мислио да не може да победи Хамада: „Успевао сам да изненадим противнике – сада нисам могао“

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, упркос поразу одушевио је тениски свет у мечу трећег кола мастерса у Риму против Данила Медведева, а колико је био фантастичан може се и закључити после изјаве руског тенисера који је истакао да у једном тренутку није веровао у победу.
Када као 121. тенисер света изгубите резултатом 7:6, 2:6, 7:5 од четвртог на планети и то на месту где је прошле године освојио титулу то није обичан пораз, већ онај који мења каријеру.
Колико је Хамад Међедовић био невероватан противник истакао је и сам Данил Медведев по завршетку меча.
„У једном моменту меча помислио сам да то што радим неће бити довољно да га победим. Зато сам веома срећан што сам успео да одем даље иако нисам играо најбоље што могу. У следећем мечу ћу играти много боље“, поручио је Медведев.
Тачно је и да руски тенисер не игра на шљаци свој омиљени тенис и да је сервирао изузетно лоше у појединим тренуцима, али никако не треба рећи да је Међедовићу било шта поклоњено јер је својом игром заслужио и победу.
„Добро сам почео, а онда је све одједном кренуло низбрдо.Мој сервис више није био ту, моји ударци више нису били довољно агресивни када су ми били потребни“, рекао је Медведев.
Обично би руски ас успевао да диктира ритам у својим мечевима, али не и против талентованог српског тенисера.
„У много оваквих мечева успевао сам у сличном ритму да повремено изненадим противника добрим ударцима. Сада то нисам могао“, истакао је четврти тенисер света.
Сјајни Међедовић неће напредовати на АТП листи јер није бранио бодове са челенџера од прошле године, али победе и мечеви које је одиграо у Риму далеко су значајнији од АТП листе. Наредни изазов за талентованог Хамада су квалификације на Ролан Гаросу.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
СПОРТ
Бледи Дончић није искористио шансу – Бостон на победу од финала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала