- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крагујевац може да слави – или ипак не?

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
Пратите нас
Фудбалери Радничког из Крагујевца по први пут у историји клуба играће европско такмичење односно квалификације за Лигу конференција, али под условом да добију лиценцу од УЕФА коју још увек немају.
Феноменална сезона је иза Радничког 1923 који ће завршити као четврти или пети тим на табели Суперлиге, што им свакако доноси место у квалифиакцијама за Лигу конференција.
Феђа Дудић, тренер тима из Крагујевца, успео је да направи изузетан посао јер је екипу преузео у тренутку кад су заузимали претпоследње место са само три бода у седам одиграних мечева.
После тога уследила је ренесанса и овај тим је одиграо 31 меч и уписао је 20 победа, два ремија и девет пораза.
Историју су исписали уласком у полуфинале Купа Србије јер никада од постојања клуба нису направили такав подвиг, а тада су у изузетно драматичном мечу изгубили од Војводине на стадиону „Чика Дача“.
До успеха и историјског учешћа на европској сцени Крагујевчане је предводио Милутин Видосављевић који је ове сезоне уписао 11 голова, док су га пратили Сали Вижђи са осам односно Килијан Бевис са седам погодака.
Цела ова бајка још увек чека на срећан крај јер Раднички да би играо квалификације за Лигу конференција прво мора да добије УЕФА лиценцу коју још увек немају.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
СПОРТ
Митровић у 100. минуту „поништио“ победу Роналдовог тима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала