- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Џајић о Пиксијевом уговору и Србији: „Да не доживимо опет Катар“

© Sputnik / Лола ЂорђевићПикси
Пикси - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2024
Пратите нас
Дилеме да ће Драган Стојковић Пикси продужити уговор и остати селектор Србије више нема. То је потврдио председник Фудбалског савеза Драган Џајић, који је био гост подкаста „Wish&Goal“. Пикси ће са новим уговором водити Орлове на Европском првенству у Немачкој, за које Џајић каже, да не сме да се понови атмосфера и резултат са Мундијала у Катару.
Претходних дана се причало и писало о томе да ће селектор Србије Драган Стојковић ударити параф на нови уговор са националним тимом, а сада је то добило и потврду. Ускоро ће бити и озваничено.
„Пикси ће потписати нови уговор. Он је наравно изразио жељу да би он био сигурнији, да се види континуитет. Није он од јуче, па да не схвата своју одговорност. Ако сматра да он треба да има веру и самопоуздање, онда је то у реду. Никад ви као тренер не знате колико можете да трајете“, истакао је Џајић у поменутом подкасту „Wish&Goal“.
Свестан је и Џајић као први човек кровне организације српског фудбала да се Орлови нису прославили на Мундијалу у Катару. Далеко од тога, и зато ће овога пута у Немачкој, неке ствари морати да буду другачије.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
СПОРТ
Митровић у 100. минуту „поништио“ победу Роналдовог тима /видео/
„Постоји договор око смештаја. У хотелу где су репрезентативци не борави нико други. Сви остали чланови Извршног одбора и чланови ФСС имаће други хотел. Мора да се направи једна фина атмосфера, да се не доживи оно из Катара, када је било доста прича о неким другим стварима. То сада не сме да се дозволи“, истакао је Џајић.
Дотакао се председник ФСС-а и култа који недостаје репрезентацији још од када је њом командовао Радомир Антић.
„Репрезентацији фали имиџ, атмосфера, култ. То не можемо док се не направи неки помак и резултат. Не може само речима. Народ може да буде разочаран, али не сме да се одваја од репрезентације. Можда прецењујемо себе зато што много играча игра по Европи, готово сви“, закључио је Џајић.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
СПОРТ
Крагујевац може да слави – или ипак не?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала