- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

КК Партизан: Ко је исекао минут снимка?; КК Звезда: Научна фантастика /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Пратите нас
Кошаркашки клуб Партизан огласио се после навода КК Црвене звезде да је Џејмс Нанели нанео тешке телесне повреде Стефану Лазаревићу, а потом је уследило и ново оглашавање црвено-белих.
Саопштење црно-белих, које је објављено на званичном сајту клуба, преносимо у целости и без исправки.
„Џејмс Нанели је први нападнут од стране Стефана Лазаревића, који га је ухватио за врат, након чега је играч Партизана узвратио, што се може видети на комплетном снимку сигурносних камера. На жалост, једини снимак који то може да потврди није комплетан јер на њему недостаје период од 11:01:28 до 11:02:32 и КК Партизан позива да се хитно укључе надлежне службе како би вратиле избрисани снимак и утврдиле ко је исти избрисао!
Тражимо да онај ко је снимак обрисао, одговара у складу са законом. На доступним снимцима се види и како Лазаревић излази из свлачионице за Нанелијем у жељи да се расправи, као и како скаче на играча Партизана који се налази на земљи. Позивамо обезбеђење Београдске арене да нам без одлагања достави комплетан снимак, а ми ћемо га јавно објавити.
Позивамо медије да јавно сперу љагу са имена Џејмса Нанелија, са истим публицитетом као што су му љагу нанели након саопштења Црвене звезде.
Разумемо повишене тензије у финалној серији, али позивамо и играче и навијаче да не наседају на исцениране нападе и задрже прибраност. Да се победник финалне серије одлучи на терену, а не уз помоћ саопштења којима наш ривал свакодневно подиже тензије.
КК Партизан Моззарт Бет јавности даје на увид доступне снимке и позова све да сами процене ко би и због чега могао да обрише кључни део снимка са камере која снима од свлачионице Партизана.
И за крај, КК Партизан као куриозитет додаје да је спортски директор КК Црвена звезда Милан Дозет након инцидента предлагао представницима Партизана да се све заборави и снимци обришу. КК Партизан је то одбио!“
Кошаркашки клуб Црвена звезда поручио је данас, након што је КК Партизан у саопштењу изнео тврдњу да на видео снимку инцидента између Џејмса Нанелија и Стефана Лазаревића који је претходно објавила Звезда недостаје минут да то "спада у домен научне фантастике".
"КК Црвена звезда приморан је поново да се огласи, јер су саопштења испоставља се, једини начин да спречавамо неистине којих је све више, и откривамо јавности шта се заправо догађа! Нови спин и саопштење у коме се наводи да је "неко исекао минут снимка" и то пошто је првотимац нашег клуба Стефан Лазаревић већ дао изјаву полицији и надлежним органима већ спада у домен научне фантастике", стоји у новом саопштењу Звезде.
Истиче се да Звезда није већ више од месец дана корисник услуга Београдске арене, од утакмице четвртфинала плеј-офа АБА лиге против Студентског Центра.
"Први пут смо се нашли у Арени после месец дана у недељу, и немамо никаквих могућности да технички обрађујемо било какве снимке надзорних камера из ове дворане, као што нечија машта умишља! Ако минут снимка недостаје то би требало да образложи руководство Арене и њихово техничко особље, јер је КК Црвена звезда објавио комплетан снимак до кога је дошао у посед, а не "исечену" верзију и комад по систему "како нама одговора", додаје се у саопштењу.
Истиче се да је чињеница је да је играч КК Црвена звезда Стефан Лазаревић задобио два ударца и повреде због којих не може да игра кошарку.
Додаје се да се на мети неистина у Партизановом саопштењу нашао и спортски директор КК Црвена звезда Милан Дозет иако није био физички присутан кад се инцидент догодио, "већ се после њега у цивилизованом разговору са првим тренером КК Партизан, који такође није присуствовао инциденту, сложио да тензије морају под хитно да се спусте".
"Све остало спада у домен грубих неистина у којима неко умишља, ваљда по моделу аутопројекције да овакав инцидент може да се заташка и то уз велики број сведока и снимке камера? Једина непобитна чињеница је да КК Црвена звезда нема свог играча у трећој утакмици на располагању због повреда које је задобио, као ни да спортски директор клуба по својој позицији не може самостално да доноси овако крупне одлуке попут заташкавања овако великог инцидента", закључујe се у саопштењу Звезде.
Стефан Лазаревић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
СПОРТ
Тужилаштво: Лазаревић задобио лаку телесну повреду
Како су пренели медији, до инцидента је дошло раније данас у Београдској арени, када су се играчи мимоилазили приликом смене екипа на шутерском тренингу.
Кошаркаши Партизана дочекаће вечерас од 20.30 часова у Арени екипу Црвене звезде у трећем мечу финала плеј-офа АБА лиге.
Црвена звезда води 2:0 у финалној серији, која се игра на три победе.
КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
СПОРТ
КК Звезда: Нанели нанео тешке телесне повреде Лазаревићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала