- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Русија се залаже за дводржавно решење између Израела и Палестине

© Sputnik / Лола Ђорђевић Палестинска застава
Палестинска застава - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Русија се залаже за регулисање ситуације између Израела и Палестине на основу дводржавног решења, ова позиција је доследна и транспарентна, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков одговарајући на питање о намери низа европских земаља да признају Палестину.
„Подсећам да је Руска Федерација правни наследник СССР-а. СССР је у завршној фази свог постојања управо признао државу Палестину. И то се апсолутно уклапа у одговарајуће резолуције Савета безбедности УН и приступ заснован на дводржавном решењу. Ми смо правни наследници СССР-а и настављамо своју доследну и транспарентну позицију у овој области“, објаснио је Песков.
Норвешка влада објавила је раније да је одлучила да званично призна Палестину као државу. Одлука ступа на снагу 28. маја. Након тога, исту одлуку објавиле су власти Ирске и Шпаније.
Европске државе које признају независност Палестине су: Бугарска, Мађарска, Кипар, Малта, Пољска, Румунија, Словачка, Србија, Чешка и Шведска. Палестину су као независну државу признале 143 од 193 земље Уједињених нација, укључујући Русију.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала