- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Вицепремијер Словачке: Фицово стање стабилно

© AP Photo / Petr David JosekРоберт Фицо
Роберт Фицо - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Здравствено стање премијера Словачке Роберта Фица који је задобио неколико прострелних рана услед атентата, остаје стабилно, изјавио је вицепремијер и министар одбране републике Роберт Калињак.
„Тренутно се одржава медицински конзилијум, јутрос је његово стање било стабилизовано“, рекао је Калињак на конференцији за новинаре на крају седнице Савета безбедности земље.
Према његовим речима, наредних дана неће се постављати питање пребацивања словачког премијера у другу болницу, већ ће наставити лечење у болници у граду Банска Бистрица, где је био хоспитализован након атентата.
Подсетимо, словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави након седнице Владе 15. маја, која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара североисточно од Братиславе. Фицо је одмах хоспитализован у болници у Банској Бистрици и после вишечасовне операције на 24 сата је уведен у стање вештачке коме.
На Фица је пуцано када је после седнице изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Нападач, Јурај Цинтула, одмах је ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дело покушај убиства из политичких разлога.
Министар одбране Словачке Роберт Калињак - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
СВЕТ
Словачки министар: Братислава сарађује са другим земљама у истрази атентата на Фица
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала