- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев тренер забринуо Србију: „Нисам сигуран“

© AP Photo / Abbie ParrНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Централна тема у кошаркашким круговима после елиминације Денвера из плеј-офа НБА лиге је учешће Николе Јокића са Србијом на Олимпијским играма. Тренер Нагетса Мајкл Мелоун причао је о томе, а његове речи могле би да забрину све оне који навијају да се најбољи кошаркаш планете стави на располагање селектору Светиславу Пешићу и националном тиму.
Мелоун није рекао да Никола Јокић неће играти, нити да да ће играти, али он сматра да је тело центра и лидера Денвера уморно и да му је потребан одмор.
„Приближавају се Олимпијске игре у Паризу и нисам сигуран каква је Николина коначна одлука. Али, ако буде играо то је додатна 'километража' на његовом телу. Добио сам податак да је Јокић у претходних пет-шест сезона други у НБА лиги уз Тејтума, што је превише минута за једног високог играча. Мораћемо да будемо паметнији што се тиче неких ствари, како бисмо се побринули да када дођемо до плеј-офа , Јокић може да буде у стању да игра своју најбољу кошарку. Не само он, него и други битни играчи“, истакао је Мелоун.
Српски одбојкаш Александар Атанасијевић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
„Харакири“ Србије против Јапана – компликује се одлазак на ОИ
Тренер Денвера још једном је апострофирао реч умор када су у питању, не само Јокић, већ и остале ударне игле тима из Колорада.
„Вратимо се на седми меч финала, није Јокић био најисцрпљенији, много смо тражили од Гордона, Портера, Калвдел-Поупа. Умор је узео данак“, истакао је стратег, сада већ бившег првака НБА лиге.
Када је у питању НБА лига, у ноћи између четвртка и петка одигран је други меч финала Источне конференције и Бостон је повео са 2:0 у серији против Индијане, победивши резултатом 126:110.
Блистао је Џејлен Браун и убацио је чак 40 поена за тријумф Келта, Дејтум и Вајт бројали су до 23. Наредни меч на програму је у ноћи између суботе и недеље, Индијана ће тада угостити Селтиксе.
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Партизан без Нанелија и Дозира у КЛС – Звезда прецртала четворицу странаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала