- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лајовић јачи од Руса – драма од четири сата и пет сетова припала Србину

© Фото : ТСС/ Срђан СтевановићДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2024
Пратите нас
Српски тенисер Душан Лајовић победио је Руса Романа Сафијулина после драме од пет сетова у мечу који је трајао четири сата и 10 минута – 4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4. За разлику од Ђереа који је пао после маратона, Лајовић је прошао у друго коло, баш као и Миомир Кецмановић.
Кецмановић је успео да се реваншира Бразилцу Монтеиру за елиминацију у Риму, да би нешто касније и Душан Лајовић успео да се домогне другог кола Ролан Гароса.
Сафијулин је боље отворио меч, експресно је стигао до брејка и имао је великих 3:0, да би Душан узвратио са четири гема у низу и стигао је до преокрета. Ипак, то није било довољно за сет, с обзиром на то да је Рус успео чак још два пута да „украде“ сервис Србину и да дође до сета – 6:4.
Ревија брејкова настављена је у другом сету. Душан је одмах одузео сервис Роману, али је уследио рибрејк, да би већ у четвртом гему Рус поново стигао до брејка и повео је са 3:1.
Све је ишло ка томе да ће Рус повести са 2:0 у сетовима, али је Лајовић подигао ниво игре и концентрације, те је „поништио“ брејк предности у седмом гему – 3:4, да би ускоро уследила потврда за изједначење, с тим што се Дуци изборио са чак четири брејк лопте Руса.
Играо се гем за гем до 11. гема, када је Лајовић стигао до брејка, и у наредном гему искористио је трећу меч лопту.
У трећем сету виђена је велика и изједначена борба, а за разлику од уводна два сета само један брејк. И то у најбољем могућем тренутку за Лајовића. У деветом гему отео је Роману сервис и затим је стигао до сета.
Далеко од тога да је било лако. Имао је Сафијулин поново три брејк шансе, али је Лајовић затим искористио прву сет лопту.
У четвртом сету нова драма и нова „киша“ брејкова. По два на обе стране, па је тајбрејк морао да одлучује победника. Било је, или Лајовић у друго коло, или ће Рус изборити пети сет.
Догодио се други сценарио, пошто је Сафијулин славио 8:6, а успео је да спаси и меч лопту коју је Лајовић имао при резултату 6:5. Руски тенисер нанаизао је три поена и добио тајбрејк 8:6.
Врхунац драме достигнут је у петом сету. Играло се гем за гем, све до осмог, када је Лајовић успео да отме сервис Роману и да поведе са 5:3. Чинило се да је то то, да ће српски тенисер на сопствени сервис рутински привести меч крају, али...
Руски тенисер, који је 42. на АТП листи, док је Лајовић 61. успео је да одговори рибрејком за 5:4.
А, онда, нови брејк Лајовића који му је донео 6:4, самим тим и победу и пласман у друго коло Ролан Гароса, после исцрпљујуће борбе у пет сетова и четири сата и 10 минута игре.
Лајовић чека победника аустралијског двобоја – Алексеј Попирин – Танаси Кокинакис.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Кецмановић победио на старту Ролан Гароса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала