- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус као „брзи воз“ у Паризу – Олга „померена“ за сутра

© AP Photo / Aurelien MorissardАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
Пратите нас
Руски тенисер Андреј Рубљов је попут „брзог воза“ за два сата у три сета елиминисао Шпанца Педра Мартинеза – 6:3, 6:4, 6:3 и пласирао се у треће коло Ролан Гароса. За разлику од Руса који је играо под затвореним кровом, најбоља српска тенисерка Олга Даниловић ће због кише играти сутра.
Према плану и програму било је предвиђено да Олга око 14 часова и 40 минута истрчи на терен у Паризу како би одиграла меч другог кола Ролан Гароса против Американке Данијеле Колинс, али како киша и даље прави хосу у престоници Француске, тако је тај меч одложен за сутра.
Када је у питању дуел Рубљова и Мартинеза, ту се ниједног тренутка није постављало питање победника, јер је Рус потврдио квалитет и демонстрирао је силу.
И док су Стефанос Циципас и Карлос Алкарас препустили својим противницима по сет, Рубљов је био суров. Први сет је решио у своју корист са једним брејком, и то у шестом гему за 4:2, да би на крају славио 6:3.
Други је нешто слабије отворио, допустио је Шпанцу, иначе 48. играчу на АТП ранг-листи да му одузме сервис, али је већ у следећем уследио рибрејк.
До новог брејка и прве предности у другом сету Рубљов је стигао у седмом гему – 4:3, а на крају је искористио трећу сет лопту и привео је сет крају – 6:4.
Трећи сет, био је уједно и последњи у мечу, јер је Рубљов са два брејка за 36 минута успео да дође до тријумфа и да се пласира у треће коло Ролан Гароса.
Наредни ривал биће му победник меча Александар Милер – Матео Арналди, који је прекинут због кише.
Венсан Компани - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СПОРТ
Бајерн Минхен промовисао новог тренера
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2024
СПОРТ
Алкарас и Циципас по „плану и програму“ – киша и даље прави хаос у Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала