- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски инат од 13 милиметара – за два нова рекорда најбољег на свету

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
Колико ће дуел Новака Ђоковића и Лоренца Мусетија бити драматичан видело се већ у трећем гему првог сета када је први рекет света покраден, после чега је противник направио брејк. Српски инат наплатио је скупо ову грешку, а Новак је после четири и по сата борбе један рекорд оборио, а један изједначио.
Новак Ђоковић први пут је у мечу са Лоренцом Мусетијем сервис гем изгубио после велике грешке судије. Послао је Италијан лоптицу у аут, јасно се видео и траг, али судија је сишао са столице и гледао потпуно други траг.
Донео је одлуку да је лоптица добра, поен је припао Мусетију. Неколико минута касније коментатор „Еуроспорта“ рекао је да се на снимку види да је лоптица у ауту 13 милиметара, али занимљиво није то могло да се види на екрану.
Дакле 13 милиметара за судију очигледно није било много, али Новак на томе може да му буде и захвалан јер је ова неправда била храна за наставак борбе.
Српски инат прорадио је после тог гема код првог тенисера света, а да није толико одлично одиграо у наставку првог сета, био би у још већим проблемима него што је то био случај током другог и трећег сета.
Италијан се вратио и преокренуо, али Новак се и даље лавовски борио и никако није желео да се преда.
Спектакл је трајао четири и по сата и ушао је у историју Ролан Гароса. Новак и Лоренцо поставили су рекорд најкасније одиграног меча у исторји белог спорта. Претходно су власници овог рекорда били Рафаел Надал и Јаник Синер.
Осим тога, најбољи тенисер света пласманом у осмину финала остварио је 369. победу у каријери на Гренд слему чиме се изједначио са Роџером Федерером, прослављеним швајцарским тенисером.
После победе Ђоковић је и сам признао да му је прорадио инат јер је деловао отписано, а правда је била на правој страни.
Изнервирао је судија српског аса и због грешке, али и због одлуке у петом сету када му је дао опомену и одузео први сервис због прекорачења времена. Била је то сулуда одлука због које се чак побунио и Италијан који је сматрао да судија није праведно поступио према најбољем тенисеру света.
Није то могло да промени ни одлуку, али ни ситуацију на терену јер је Новакова освета за нанету неправду тада већ улазила у завршницу.
Дарко Стошић, српски ММА борац - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
СПОРТ
Стошићева велика победа у Београду – српски борци показали зашто су „страх и трепет“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала