- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„У ком спорту се игра више од четири сата у три ујутру?“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
Због кише у Паризу организатори су померили меч Новака Ђоковића и Лоренца Мусетија и зато је дуел српског и италијанског тенисера трајао до дубоко у ноћ. Сигурно је да је било других решења, али Новак није желео да критикује оргнизаторе. Свој коментар дао је Каспер Руд, норвешки тенисер, који је суптилно упутио примедбу.
„Може ли се тенис сматрати за најтежи спорт на свету? У ком другом спорту мораш да играш више од четири сата у три ујутро?“, написао је на друштвеној мрежи Каспер Руд, седми рекет планете.
Његова објава односила се на меч Новака Ђоковића и Лоренца Мусетија који су дуел требали да почну у 20.15. Међутим, пре њих убачен је на „Филип Шатрије“ дуел Григора Димитрова и Зизу Бергса што је потпуно пореметило распоред.
Друго решење у том тренутку није постојало, али са друге стране није било хумано ни да играчи остану на терену до три сата иза поноћи. После четири и по сата епске борбе српски ас је славио, али свакако да није био задовољан што је тако касно морао да игра.
„Ух... Знао сам да ћете ме то питати, али не бих да причам о томе. Имам мишљење, али... Има важнијих ствари од тога. Пре свега Мусетијева игра, нећу о распореду. Могло је другачије то да се реши. Има лепоте у томе да се победи у 3 ујутру, посебно ако победиш, али мораћу да укључим своје младе гене и да се опоравим што пре“, рекао је Новак.
Добра вест је да овакве ситуације не би требало да се понове јер турнир улази у другу недељу и мање је мечева.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
СПОРТ
Арина, у Србији те обожавају: „Ово је најбоља ствар коју сам чула“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала