- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олга: Много сам се намучила – нисам причала о томе

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
Пратите нас
После пораза у осмини финала Ролана Гароса Олга Даниловић истакла је да се осећа тужно, али је свесна да је дала све од себе у мечу са Маркетом Вондрушовом, шестом тенисерком света. Такође, Српкиња је говорила и о томе колико су услови за игру били тешки.
Фантастичан успех остварила је Олга Даниловић пласманом у осмину финала Ролан Гароса. Иако је поражена од Мркете Вондрушове, Српкиња нема за чим да жали поготово када се узме у обзир колико је до те фазе турнира био трновит пут.
Пре разговора са српским новинарима добила је два питања на енглеском.
„У овом моменту, јер се тек завршио меч, можда не видим све јасно. Тужна сам због меча, не могу да кажем да се нисам борила и да нисам дала све од себе. Није био мој дан и то је то. Имам неке негативне ствари о себи што се меча тиче, али ме нису преплавиле“, почела је Олга.
Истакла је српска тенисерка да је имала позитивну трему, али да је била и нервозна због тешких услова за игру.
„Постојала је позитивна нервоза, колико год да пробаш да скклониш мисли, чињеница је да играш осмину финала гренд слема, да се добро осећам. Можда сам била нервознија. Нисам се толико више осећала нервозније у односу на претходна два меча. Услови су били потпуно другачији. Ово је било јако споро, тако је како је, мораш да се навикнеш на то шта те чека на терену. Ударам лоптицу, она не иде нигде. Можда ме то фрустрирало. Неко има у глави план, а тај план на терену, некако лоптица није она моја. Отишла је тамо где сам хтела, али без тежине коју сам хтела. Не бих рекла да сам се осећала нервозније. Била је позитивна трема, да није, не би било у реду“, истакла је Даниловићева.
Српска тенисерка била је права сензација Ролан Гароса због своје борбености. Меч са Данијел Колинс завршила је у 18:30, а већ наредног дана од 11 ујутру морала је да игра против Доне Векић.
„Нисам најсвежија особа на овом турниру, то се сигурно и видело данас. Не знам шта је са овим временом, ово је стварно страшно. Више се не зезам. Првих пар дана смо се зезали, сада више није смешно, минус је напољу. Људи иду на летњи одмор, ми се смрзавамо. Нисам понела толико топлих ствари, људи у шороцу и мајици, ја у јакни, као еским само ми очи вире“, рекла је Олга.
Упркос свим лошим факторима Олга не жели да тражи оправдање.
„И ово је утицало. Генерално време није погодно за моју игру, спорије је доста, лоптица нема ту тежину као када је сунчано. Могла је данас цео дан да пада, да се још мало одморим. Нема изговора. Урадила сам све што сам могла да се опоравим. Ових шест мечева, нисам играла сат времена, сваки је био три сата, то је утицало“, објаснила је српска тенисерка.
Примарни циљ за наставак сезоне је здравље!
„Здрава. Чим чујем реч здрава, то је то. Волела бих, прво бих то волела. Много сам се намучила, нисам пуно причала о томе. Не причам то на сва врата. Имала сам много тешке периоде. Најгора ствар је када гледаш на ТВ-у како играју, а ја на овој или оној терапији код куће. Волела бих да будем здрава и да имам континуитет игре, самим тим ће доћи. Никад не волим да причам да ће сигурно да буде добро ако будем играла, ништа није сигурно. Турнир је већ готов, сваког госта три дана доста, идемо даље испочетка. То је то. Водим се тиме, волела бих да ми се ранг побољша, може да буде и да сам ту. Ово је свакако добра мотивација“, истакла је Српкиња.
Објаснила је Олга да је било и позитивних ствари у мечу против Вондрушове.
„Другачије је за мене и за ту противницу. Није исто на Ленглену. Драго ми је што на велике стадионе и битне мечеве, иако постоји нервоза, одговарам на добар начин. Одговорила сам на 4:1, док лопта није постала огромна. То је добра ствар. Лоша је када дође мањи турнир и мањи терен. И једно и друго одиграм врхунски, трудим се да уђем у меч. То је меч као меч. Играју се два сета, ако је 1:1 игра се трећи, Исти је меч, само друга атмосфера. Овде можда кад бутим сет и 5:1, па се враћам, а на мањим турнирима те ухвати та туга. Имам 1000 мечева где сам се враћала из лудачких резултата. Не би било први пут, лакше је играти на оваквим стадионима и са оваквом публиком, а не када има троје људи поред терена, то је нормалн“", закључила је Олга Даниловић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2024
СПОРТ
„У ком спорту се игра више од четири сата у три ујутру?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала