- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фуриозни Алкарас заказао полуфинале са Синером

© AP Photo / Mark J. TerrillКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, пласирао се у полуфинале Ролан Гароса после победе над Стефаносом Циципасом резултатом 6:3, 7:6, 6:4. За место у финалу Шпанац ће се борити против Италијана Јаника Синера.
С обзиром на то да је Стефанос Циципас често изузетан на шљаци, а да је Карлос Алкарас у Париз стигао после повреде, од меча грчког и шпанског тенисера очекивао се напет и неизвестан дуел. Момак из Мурсије то ипак није дозволио.
Већ у првом гему првог сета направио је брејк и најавио Стефаносу шта га чека, а до краја тог сета он се није суочио са брејк лоптом.
Наставио је да мучи Грка и током другог сета када му је такође у рнаој фази одузео сервис гем, али овога пута Циципас је успео да одговори односно узврати брејк.
Иако се чинило да би тај моменат могао да пробуди грчког тенисера, Шпанац је наставио да буде доминантан па је тако до предности од 2:0 дошао после тај-брејка.
Нешто бољи отпор Алкарасу противник је пружио у трећем сету, али шпански тенисер поново је имао одличан тајминг за брејк.
Био је близу Циципас да запрети у десетом гему да се још једном врати, али Алкарас то није дозволио.
Ова победа уједно је најавила и спектакуларно полуфинале у ком ће се млади Шпанац борити против Јаника Синера, новог броја један.
Србија - Аустрија - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
ЕУРО 2024
Пораз Србије у „бечком рату“ – узалудни експеримент Стојковића и реприза свега већ виђеног
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала