- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лекција није научена – Саша у два ујутру после драме срушио Рунеа

© AP Photo / Adam HungerЈаник Синер Саша Зверев УС Опен
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Пратите нас
То што су Новак Ђоковић и Лоренцо Мусети на терену остали до преко три сата иза поноћи није било за наук организаторима Ролан Гароса. Нова драма одиграла се у ноћи између понедељка и уторка када су Саша Зверев и Холгер Руне морали да играју до два часа ујутру. Немачки тенисер руског порекла славио је резултатом 4:6, 6:1, 5:7, 7:6, 6:2.
Иако је потпуно нехумано да један тениски меч траје до дубоко у ноћ и иако се то догодило већ једном, таква ситуација се поновила.
За меч Саше Зверева и Холгера Рунеа унапред је могло да се претпостави да ће трајати дуго, али су организатори упркос томе одлучили да се тај дуле игра на стадиону „Филип Шатрије“ што је значило да ће немачки и дански тенисер изаћи на терен тек када меч заврше Новак Ђоковић и Франциско Серундоло.
Тај меч трајао је преко четири и по сата због чега је дуел Зверева и Рунеа почео тек око 21:30 и трајао је до скоро два сата иза поноћи.
Прави тениски спектакл приредили су четврти и 13. тенисер света. У првом сету Руне је први дошао до брејка, док је Саша пропустио три шансе да узврати.
У другом сету појачао је ритам и потпуно се пробудио. Није у тим тренуцима млади Данац знао шта га је снашло. Потпуно је Зверев преузео иницијативу, направио је три брејка и рутински стигао до изједначења.
Можда се чинило да ће после тога све ићи по плану за немачког тенисера, али није то дозволио Холгер. Поново је Саша пропуштао шансе, а Данац је то још једном казнио и повео 2:1.
По дба размењена брејка виђено је у четвртом сету, да би Зверев потом одиграо одличан тај-брејк и поново изједначио. Овога пута није поново пао већ је остао на висини задатка, одузео је противнику сервис гем у петом сету и на крају славио.
Немачки тенисер у четвртфиналу играће против Алекса Де Минора, Аустралијанца који је савладао Данила Медведева, руског тенисера.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
СПОРТ
„Федерер пао, Федерер пао“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала